Άρωμα σε Mορφή Γαλακτώματος Spray Mist

Posted by Franco 17/07/2019 0 Comment(s) Σώμα,

Ελαφρύ γαλάκτωμα σώματος σε μορφή σπρέι, απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα και αφήνει μοναδικό άρωμα που διαρκεί. Δημιουργεί αίσθηση φρεσκάδας και απαλότητας, θρέφει σε βάθος και χαρίζει μεταξένια υφή. Η φυτική γλυκερίνη και η γλυκόλη ενισχύουν το κράτημα του αρώματος στο δέρμα και ταυτόχρονα το ενυδατώνουν. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Το Perfume Milk στεγνώνει άμεσα, δεν αφήνει λιπαρότητα και είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες.

N

Πρώτη Υλη

100γρ

50γρ

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απ. Νερό

81,9

40,95

 

2

Γλυκερίνη Φυτική

3

1,5

Ενυδατώνει σε βάθος και ενισχύει το κράτημα του αρώματος στο δέρμα

3

Hydrolite 5 Green

3

1,5

Άριστος διαλύτης, ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος και  ενισχύει το κράτημα του αρώματος στο δέρμα

4

Xanthan Gum

0,2

0,1

Πηκτικό υδατικής φάσης από  πολυσακχαρίτες και σταθεροποιητής γαλακτώματος

5

Lecigel

0,1

0,05

Πηκτικό υδατικής φάσης, σταθεροποιεί και ενισχύει την γαλακτωματοποίηση

ΦΑΣΗ Β

6

Imwitor Litemuls

3

1,5

Γαλακτωματοποιητής σε υγρή μορφή για χρήση εν ψυχρώ σε λεπτόρρευστα γαλακτώματα για σπρέι εφαρμογές

7

Βιταμίνη E

0,8

0,4

Αντιοξειδωτικό, για αποφυγή αλλοίωσης  των ελαίων της λιπαρής φάσης

8

Άρωμα

5

2,5

Άρωμα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση όχι βανίλιες (για να μην χρωματίσει το γαλάκτωμα με την πάροδο του χρόνου)

ΦΑΣΗ Γ

9

Preservative 12

1

0,5

Συντηρητικό για την προστασία από  μικροβιολογικό φορτίο

10

Fucogel 1.5p

2

1

Προσφέρει εξαιρετικές   καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέθοδος παραγωγής

  • Στο κύριο δοχείο προσθέτουμε το νερό και το συστατικό 3
  • Σε ξεχωριστό δοχείο ετοιμάζουμε το προδιάλυμα των συστατικών 2 έως 4 και όταν έχουμε ένα ομοιογενές πρόμιγμα, προσθέτουμε σε αυτό την υδατική  φάση με ισχυρή ανάδευση και ομογενοποίηση μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ χωρίς κομπάκια.
  • Ακολουθεί η προσθήκη του συστατικού 5 με ομογενοποίηση μέχρι να διαλυθεί και να ενσωματωθεί πλήρως στην φάση Α.
  • Σε ξεχωριστό δοχείο (Ιδανικά ποτήρι ζέσεως των 10ml)  ζυγίζουμε όλα τα υλικά της φάσης Β και αναδεύουμε με πλανητική μέχρι την δημιουργία ομοιογενής λιπαρής φάσης.
  • Στην συνέχεια, και με δυνατή ανάδευση/ομογενοποίηση, ρίχνουμε την φάση Β στο κύριο δοχείο. Ξεκινάει η διαδικασία γαλακτωματοποίησης. Διατηρούμε την ισχυρή ανάδευση και ελέγχουμε την γαλακτωματοποίηση για περίπου 5 λεπτά. Ελέγχουμε ότι το προϊόν είναι ομοιογενές και διακόπτουμε την ομογενοποίηση. Συνεχίζουμε την προσθήκη των συστατικών 9 και 10  με απλή ανάδευση μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Τέλος ελέγχουμε το pH να βρίσκεται στο εύρος 5-6, διαφορετικά το ρυθμίζουμε με το κατάλληλο δ/μα.
  • Πριν χρησιμοποιήσετε το άρωμα που έχετε επιλέξει, ανατρέξτε στο IFRA του αρώματος  στο παράρτημα Class 4d Fragrancing Cream για να δείτε αν το επιτρεπτό  ποσοστό χρήσης είναι άνω του 5%