Άρωμα με υψηλή συγκέντρωση  αρωματικού ελαίου. Χάρη στην γλυκερίνη και την πανθενόλη ενυδατώνει το δέρμα και ταυτόχρονα βοηθά στο κράτημα του αρώματος για μεγαλύτερη διάρκεια. Περιέχει μη-ιονικό επιφανειοδραστικό  που σε συνδυασμό με το οινόπνευμα (το οποίο είναι πτητικός διαλύτης ) βοηθά στην διάλυση του αρώματος και προσφέρει τόνωση και αίσθηση φρεσκάδας.

N

Υλικό

100γρ

50γρ

Δράση

1

Απιονισμένο      Νερό

5

2,5

 

2

Φυτική Γλυκερίνη

5

2,5

Χρησιμοποιείται ως  fixative και βοηθά στο κράτημα του αρώματος

3

Πανθενόλη

1

0,5

Δημιουργεί ένα φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας και βοηθά στην διάρκεια του αρώματος. Ταυτόχρονα  προσφέρει ισχυρή ενυδατώνει

 

4

PEG-7 Glyceryl Cocoate

1

0,5

Μη-ιονικό επιφανειοδραστικό χρησιμοποιείται και ως διαλύτης αιθέριων ελαίων και αρωμάτων.

5

Άρωμα La vie est belle

12

6

Ή της επιλογής σας

6

Οινόπνευμα (καθαρό)

76

38

Πτητικός διαλύτης  

7

Ercasol 13LH

q.s.

q.s.

Προαιρετικό. Διαλύτης για την διαλυτοποίηση του αρώματος εάν το τελικό προϊόν είναι θολό.

 

Μέθοδος παραγωγής

  • Στο κύριο δοχείο προσθέστε το άρωμα, και στην συνέχεια το οινόπνευμα  με ανάδευση μέχρι την πλήρη διάλυση του αρώματος.
  • Στην πορεία προσθέστε και το συστατικό 4 με ανάδευση. Το μίγμα πρέπει να είναι διαυγές.
  •  Σε βοηθητικό δοχείο, προσθέστε το νερό, και διαλύστε τα συστατικά 2 και 3 ένα ένα με ανάδευση μέχρι την δημιουργία ενός διάφανου μίγματος.
  • Προσθέστε την υδατική φάση στο κύριο δοχείο με ισχυρή ανάδευση. Το τελικό προϊόν πρέπει να είναι διαυγές. Αλλιώς προσθέστε σιγά σιγά το συστατικό 7 μέχρι να έχουμε ένα διαυγές αποτέλεσμα.
  • Τοποθετήστε το άρωμα 48 ώρες στο ψυγείο και φιλτράρετε το προτού το συσκευάσετε για πιθανόν ιζήματα που μπορούν να προκύψουν.