Μενου
Καλαθι

Επιβραβεύουμε τις αγορές σου! Πλήρωσε με Πιστωτική Κάρτα ή Τραπεζική Κατάθεση και λάβε 5% έκπτωση σε κάθε σου αγορά! 



Κουρκουμάς Αιθέριο Έλαιο

 Κουρκουμάς Αιθέριο Έλαιο
-29 %
Κουρκουμάς Αιθέριο Έλαιο

Βοτανικό όνομα: Curcuma Longa

Οικογένεια: Zingiberaceae

Προέλευση/Μέρος Φυτού: Ρίζες

Μέθοδος εκχύλισης: Απόσταξη με υδρατμούς

Ιστορία: Ιθαγενής στην Ασία,  πρόκειται για πολυετές φυτό το οποίο αναπτύσσεται σε ύψος περίπου ενός μέτρου, έχει κίτρινα άνθη και λαμπερές πορτοκαλί ρίζες. Από τα ριζώματα του φυτού προέρχεται το μπαχαρικό, γνωστό και ως Ινδικό σαφράν λόγω του πορτοκαλοκίτρινου χρώματος του. Χρησιμοποιείται κυρίως στο φαγητό ως καρύκευμα (σε μουστάρδες, μίγματα μπαχαρικών) και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του κάρυ. Παράλληλα χρησιμοποιείται ως φυσική χρωστική (σε καλλυντικά, υφάσματα, χαρτί) και συστατικό σε αρώματα τύπου Oriental διότι προσφέρει πικάντικη νότα. Στην κινεζική ιατρική ο κουρκουμάς έχει αναγνωριστεί για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το τσάι από τις ρίζες ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ εάν εφαρμοστούν τα φύλλα του φυτού τοπικά, μειώνουν τον πυρετό.

Κύρια συστατικά: τουρμερόνη, κουρκουμένιο, σεσκι-φελλανδρένιο, κυμένιο, διϋδρο -κουρκουμένιο

Αρωματικές νότες: ξυλώδη, πικάντικες, φρέσκιες

Χρήσεις:

  • Αποτοξινώνει, θεραπεύει τη φλεγμονή και ενισχύει το συκώτι
  • Καταπραΰνει τα ουρολογικά προβλήματα, ενεργεί ως αντισυλληπτικό και προάγει την εμμηνόρροια
  • Διεγείρει την κυκλοφορία και μειώνει την αρτηριακή πίεση
  • Βελτιώνει τις πέψεις, καταπραΰνει τις διαταραχές του στομάχου και δρα ως καθαρτικό
  • Ανακουφίζει από πόνους, θεραπεύει τα τραύματα και καταπραΰνει τα τσιμπήματα εντόμων
  • Χαλαρώνει, μειώνει το άγχος, προάγει τον ύπνο, βελτιώνει τη διάθεση και τη διανοητική σαφήνεια
  • Αναζωογονεί το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής, μειώνει την ακμή και τις ρυτίδες, αντιμετωπίζει την πιτυρίδα και προάγει την ανάπτυξη της τρίχας

Ιδιότητες: Αντιφλεγμονώδες, Αντιβιοτικό, Αντισηπτικό, Αντιοξειδωτικό

Προφυλάξεις/Αντενδείξεις: Μπορεί να προκαλέσει ευαισθητοποίηση του δέρματος. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, την υπερδοσολογία και τη χρήση σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Μέγιστη Δερματική Χρήση: Χωρίς περιορισμό. Ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου.

Συνδυάζεται με: Eυκάλυπτο, Γεράνι, Δάφνη, Παλμαρόζα, Λιβάνι, Τεϊόδεντρό, Τριανταφυλλόξυλο, Μυρτιά και  Υλάνγκ Υλάνγκ

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.

     1. Κατεβάστε το φύλλο προδιαγραφών IFRA

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha
3,50€
2,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 2,02€
  • Μή διαθέσιμο: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 11100085

Διαθέσιμες Επιλογές

To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους Όρους χρήσης Cookies