Μενου
Καλαθι

Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο

 Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο
Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο

Βοτανικό όνομα: Citrus Limon

Οικογένεια: Rutaceae

Προέλευση/Μέρος φυτού: Φλούδα

Μέθοδος εκχύλισης: Ψυχρή έκθλιψη

Ιστορία: Μεγάλο αειθαλές δέντρο που προέρχεται από την Ασία. Φτάνει σε ύψος περίπου τα 2 έως 7 μέτρα και ανθίζει σε αρωματικά λευκά λουλούδια. Το όνομά του προέρχεται από την αραβική λέξη «laymūn». Χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοποιία, τα καλλυντικά, και συμμετέχει στη σύνθεση της δημοφιλούς τουρκικής κολόνιας που συνήθως προσφέρεται σε επισκέπτες. Είναι ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων διότι χρησιμοποιείται ως άρωμα, αποσμητικό, aftershave, αντισηπτικό, φυσικό καθαριστικό οικιακής χρήσης, ακόμη και σαν τονωτικό/αναζωογονητικό σε περίπτωση ζάλης. Στην Ιαπωνία, έρευνες έδειξαν ότι το λεμόνι βοηθά στη συγκέντρωση και διεγείρει το νευρικό σύστημα. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται σαν αρωματικό σε εργασιακούς χώρους διότι ενισχύει την αφύπνιση των εργαζομένων και τη μείωση των σφαλμάτων. Επιπλέον, το λεμόνι μαζί με μέλι χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φάρμακο για το κρυολόγημα και τον πονόλαιμο.

Κύρια συστατικά: Λιμονένιο, α/β-πινένιο, γ-τερπινένιο, κιτράλη, τερπένια

Αρωματικές νότες: Γλυκές, εσπεριδοειδών

Χρήσεις:

  • Απωθεί τα έντομα και καταπραΰνει τα τσιμπήματα
  • Ενισχύει την πεπτική διαδικασία
  • Αποτοξινώνει το ήπαρ, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τη φλεγμονή
  • Μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος, προάγει την ανανέωση των κυττάρων μέσω ήπιας απολέπισης, μειώνει την εμφάνιση ακμής και ρυτίδων
  • Προωθεί την απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση του σώματος

Ιδιότητες: Αντιβακτηριακό, Αντιφλεγμονώδες, Αντιμικροβιακό, Αντι-ρευματικό, Αντισηπτικό, Αντισπασμωδικό, Στυπτικό, Διουρητικό

Προφυλάξεις/Αντενδείξεις: Αποφύγετε την οδήγηση ή οποιαδήποτε ενασχόληση η οποία απαιτεί πλήρη προσοχή μετά τη χρήση του αιθερίου ελαίου. Ιδιαίτερα φωτοτοξικό, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, επομένως αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως μετά τη χρήση και σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Μέγιστη. Δερματική Χρήση: Χωρίς περιορισμό σε εκπλενόμενες εφαρμογές και 2% περιορισμός στις περισσότερες μη εκπλενόμενες εφαρμογές. Ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου.

Συνδυάζεται με: Λεβάντα, Τριαντάφυλλο, Σανταλόξυλο, Βάμμα Βενζόης, Ευκάλυπτος, Γεράνι, Μάραθος, Άρκευθος, Νέρολι

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.


  1. Κατεβάστε το φύλλο προδιαγραφών IFRA

 

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
2,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 2,02€
  • Μή διαθέσιμο: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 11100100

Διαθέσιμες Επιλογές

To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους Όρους χρήσης Cookies