Μενου
Καλαθι

Αλκάνα η βαφική Εκχύλισμα

Αλκάνα η βαφική Εκχύλισμα
Αλκάνα η βαφική Εκχύλισμα

INCI Name: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Alkanna Tinctoria Root Extract 

Εκχύλισμα Αλκάνας το οποίο λαμβάνεται μέσω εκχύλισης των ριζών του φυτού σε ηλιέλαιο. Ιθαγενής σε νότιες περιοχές της Ευρώπης (κυρίως στην Μεσόγειο), το φυτό είναι γνωστό για τις ρίζες του οι οποίες περιέχουν μια κόκκινη χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως για την βαφή λιπαρών βάσεων όπως τα κραγιόν. Πλούσιες σε ναφθοκινόνες (Αλκαννίνες και Σικονίνες), περιέχουν επίσης ρητίνες, αλκαλοειδή, τανίνες και κηρώδη ενώσεις. Το εκχύλισμα Αλκάνας παρουσιάζει στυπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και θεραπευτικές ιδιότητες στο δέρμα. Επιπλέον, διαθέτει υψηλή αντιοξειδωτική δράση προσφέροντας έτσι αντιγηραντικά οφέλη στην επιδερμίδα.

Συνιστάται για εφαρμογές μακιγιάζ (κυρίως σε λιπαρή μορφή), άνυδρα προϊόντα με τονωτικές ιδιότητες, θεραπευτικές κρέμες για ευαίσθητα, ερεθισμένα δέρματα και πληγές, αντιγηραντικά προϊόντα κλπ.

Δοσολογία:   Χρησιμοποιήστε σε μικρά ποσοστά 1% - 5%  Αποφύγετε τη χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

 

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε σκιερό, δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από παιδιά 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
4,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 3,63€
  • Μή διαθέσιμο: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 12200038

Διαθέσιμες Επιλογές

To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους Όρους χρήσης Cookies