ΒΒ κρέμα με ελαφριά και δροσερή υφή. Καλύπτει αποτελεσματικά τα σημάδια και τις κοκκινίλες. Παράλληλα ενυδατώνει, καταπραΰνει το δέρμα και καταπολεμά την λιπαρότητα και τις ατέλειες. Συνδυάζει τα οφέλη της ενυδατικής σας κρέμας, και του make up σας χαρίζοντας  ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα και ήπια κάλυψη. Παρέχει φρέσκια και μεταξένια υφή ενώ απλώνεται εύκολα και δίνει ματ αποτέλεσμα. Πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες όπως Προβιταμίνη Β5 και γλυκόλες ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Το μίγμα φυτικών ελαίων από το οποίο αποτελείται βοηθά στην εξαιρετική επάλειψη, προσφέρει ελαφριά υφή η οποία απορροφάται άμεσα και δεν αφήνει λιπαρότητα. Χώρια από την θρέψη που προκαλεί στην επιδερμίδα (αποκατάσταση λιπιδικού δερματικού φραγμού), μειώνει τις ατέλειες, την λιπαρότητα, το σμήγμα, τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Χαρίζει φυσικό, διακριτικό και ενιαίο αποτέλεσμα το οποίο θα λατρέψετε. Διαθέσιμη σε 3 διαφορετικές αποχρώσεις, φοριέται όλες της ώρες της ημέρας. Προσοχή δεν περιέχει αντηλιακό φίλτρο, συνεπώς η εφαρμογή αντηλιακού πριν από την ΒΒ κρέμα είναι απαραίτητη.


Πρώτη Υλη

100γρ

50γρ

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απιονισμένο Νερό

66,50

33,25

 

2

Πανθενόλη

1,30

0,65

Βιταμίνη, ενεργό συστατικό με αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες

3

Hydrolite 5 Green

2

1

Φυσικός διαλύτης ο οποίος μειώνει την επιφανειακή τάση των σωματιδίων παρέχοντας καλύτερη σταθερότητα στα γαλακτώματα. Αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος καθώς και την διασπορά των χρωστικών με αποτέλεσμα να ενισχύει την ένταση του χρώματος κατά την επάλειψη

4

Lecigel

0,6

0,3

Πηκτικό υδατικής φάσης για κρεμοτζελ υφές. Δίνει ιξώδες και ενισχύει την σταθερότητα των γαλακτωμάτων

ΦΑΣΗ Β

5

Έλαιο βρώμης

2,3

1,15

Απορροφάται εύκολα και αφήνει μη λιπαρή αίσθηση. Χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία, επαναφέρει τον λιπιδικό δερματικό φραγμό και αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος. Ιδανικό αντι-ακνεικά προϊόντα, μειώνει σπυράκια, μαύρα στίγματα, σμήγμα και λιπαρότητα

6

Φυτική σιλικόνη

5

2,5

Φυσικό εναλλακτικό σιλικόνης, παρέχει μεταξένια αίσθηση, μαλακτικές ιδιότητες, μη λιπαρό after-feel και απορροφάται άμεσα.

7

Λάδι Αβησσυνίας

3,35

1,675

Θρέφει σε βάθος, ενυδατώνει και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Παρέχοντας μεταξένια υφή και υψηλή δυνατότητα επάλειψης, συνιστάται σαν φυσικό εναλλακτικό σιλικόνης διότι ενισχύει την διασπορά χρωμάτων και πιγμέντων

8

Fractionated Coconut oil

4,85

2,425

Ελαφρύ  λάδι, δεν φράζει τους πόρους της επιδερμίδας αφήνοντάς την απαλή και ενυδατωμένη

9

Phytocream 2000

5,6

2,8

Πτητικό λάδι, απορροφάται γρήγορα, αφήνει μεταξένια και μη λιπαρή αίσθηση μετά την εφαρμογή. Παρουσιάζει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στην ανάπλαση/ ενυδάτωση του δέρματος. Επίσης ενισχύει την διασπορά χρωμάτων και πιγμέντων και προσφέρει υψηλή δυνατότητα επάλειψης

 

 

 

 

 

9

Βιταμίνη Ε

0,5

0,25

Αντιοξειδωτικό το οποίο προστατεύει την λιπαρή φάση

ΦΑΣΗ Γ

10

Preservative 12

1

0,5

Συντηρητικό για αποφυγή μικροβιακής μόλυνσης του προϊόντος

12

Seboreductyl

2

1

Ενεργό συστατικό που ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, προσφέρει στυπτική δράση, μειώνει το μέγεθος των πόρων και ενυδατώνει την επιδερμίδα

13

Creasperse BB

5

2,5

Έτοιμη προς χρήση διασπορά πιγμέντων. Χρησιμοποιείται σε εύρος 5-25% αναλόγως με το επιθυμητό αποτέλεσμα/καλυπτικότητα. Σε μεγαλύτερο ποσοστό (αφαιρείται η αντίστοιχη ποσότητα νερού)


Μέθοδος Παραγωγής

  • Στο κύριο δοχείο παραγωγής προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια ένα ένα τα συστατικά 2 και 3 με ανάδευση μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
  • Έπειτα και με δυνατές στροφές προσθέτουμε το συστατικό 4, μέχρι να ενυδατωθεί πλήρως και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα χωρίς κομπάκια.
  • Σε βοηθητικό δοχείο προσθέτουμε όλα τα συστατικά της φάσης Β. Στην συνέχεια θερμαίνουμε το κύριο δοχείο (υδατική φάση) και το βοηθητικό (λιπαρή φάση)  έως τους 70 -75 βαθμούς. 
  • Ξεκινάμε την διαδικασία γαλακτωματοποίησης προσθέτοντας την λιπαρή φάση στην υδατική (κύριο δοχείο) με ομογενοποίηση. Ελέγχουμε την διαδικασία και διατηρούμε τις υψηλές στροφές για τουλάχιστον 5 λεπτά ώστε το προϊόν να είναι ομοιογενές,  γυαλιστερό, χωρίς να έχει κάποιο λιπαρό υπόλειμμα.
  • Στην συνέχεια μειώνουμε τις στροφές ανάδευσης. Μόλις το γαλάκτωμα φτάσει στους 35c προσθέτουμε τα συστατικά της φάσης Γ ένα ένα με ανάδευση μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Το συστατικό 13 προστίθεται  με πλανητική ανάδευση και δουλεύεται μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως χωρίς να δημιουργεί συσσωματώματα χρωμάτων. Ελέγχουμε το pH του προϊόντος να βρίσκεται μεταξύ pH 5,0 – 5,5. Διαφορετικά το ρυθμίζουμε με το κατάλληλο ρυθμιστικό δ/μα.