Conditioner Μαλλιών σε Mορφή Spray Mist

Posted by Franco 05/08/2019 0 Comment(s) Μαλλιά,

Leave-In Hair Conditioner Mist σε μορφή σπρέι. Εμπλουτισμένο με γλυκερίνη και  προβιταμίνη Β5, προάγει την ενυδάτωση της τρίχας, επαναφέρει την χαμένη υγρασία ιδίως στις άκρες, και μειώνει την ψαλίδα. Περιέχει κατιονικούς μαλακτικούς παράγοντες οι οποίοι επισκευάζουν την τρίχα δημιουργώντας ένα φιλμ στην επιφάνεια της. Συνεπώς το μαλλί ξεμπλέκεται και χτενίζεται πιο εύκολα ενώ παράλληλα το υγρό μετάξι ενυδατώνει και δίνει λάμψη στα μαλλιά. Χρησιμοποιείστε μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά, ψεκάστε ομοιόμορφα παντού και αφήστε τα να στεγνώσουν ελεύθερα.

N

Πρώτη Υλη

100γρ

50γρ

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απ. Νερό

73,4

36,7

 

2

Πανθενόλη

0,8

0,4

Ενυδατικός παράγοντας, δυναμώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά, και μειώνει την ψαλίδα

3

Γλυκερίνη Φυτική

3

1,5

Ενυδατώνει, αναδομεί σε βάθος την τρίχα και προσφέρει ελαστικότητα

4

Xanthan Gum

0,2

0,1

Πηκτικό υδατικής φάσης από  πολυσακχαρίτες και σταθεροποιητής γαλακτώματος

5

Lecigel

0,2

0,1

Πηκτικό υδατικής φάσης, σταθεροποιεί και ενισχύει την γαλακτωματοποίηση

ΦΑΣΗ Β

6

Imwitor Litemuls

3,5

1,75

Γαλακτωματοποιητής σε υγρή μορφή για χρήση εν ψυχρώ σε λεπτόρρευστα γαλακτώματα για σπρέι εφαρμογές

7

Βιταμίνη E

0,6

0,3

Αντιοξειδωτικό, για αποφυγή αλλοίωσης  των ελαίων της λιπαρής φάσης

8

Φυτική Σιλικόνη

3

1,5

Φυσικό εναλλακτικό σιλικόνης από ελιά. Παρέχει παρόμοια αίσθηση σε σχέση με την συνθετική σιλικόνη. Προσδίδει εξαιρετικές μαλακτικές ιδιότητες στην τρίχα και βοηθά στο χτένισμα

ΦΑΣΗ Γ

9

Microcare DB

1

0,5

Συντηρητικό για την προστασία από  μικροβιολογικό φορτίο

10

Απ. Νερό

10

5

Προσφέρει εξαιρετικές   καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες

11

Polyquaternium-10

0,3

0,15

Μαλακτικός και ενυδατικός κατιονικός παράγοντας. Απορροφάται στην επιφάνεια της τρίχας σχηματίζοντας ένα φιλμ. Επισκευάζει τις άκρες και βελτιώνει το χτένισμα

12

Yγρό Μετάξι

4

2

Ενυδατώνει και δίνει λάμψη στα μαλλιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέθοδος παραγωγής

  • Στο κύριο δοχείο προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια την πανθενόλη με πλανητική ανάδευση μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
  • Σε ξεχωριστό δοχείο ετοιμάζουμε το προδιάλυμα των συστατικών 3 και 4 και όταν έχουμε ένα ομοιογενές πρόμιγμα, προσθέτουμε σε αυτό την υδατική  φάση με ισχυρή ανάδευση και ομογενοποίηση μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ χωρίς κομπάκια.
  • Ακολουθεί η προσθήκη του συστατικού 5 με ομογενοποίηση μέχρι να διαλυθεί και να ενσωματωθεί πλήρως στην φάση Α.
  • Σε ξεχωριστό δοχείο ζυγίζουμε όλα τα υλικά της φάσης Β (Ιδανικά σε ποτήρι ζέσεως των 10ml) και αναδεύουμε με πλανητική μέχρι την δημιουργία ομοιογενής λιπαρής φάσης. Επειτα, και με δυνατή ανάδευση/ομογενοποίηση, ρίχνουμε την φάση Β στο κύριο δοχείο. Ξεκινάει η διαδικασία γαλακτωματοποίησης. Διατηρούμε την ισχυρή ανάδευση και ελέγχουμε την γαλακτωματοποίηση για περίπου 5 λεπτά. Ελέγχουμε ότι το προϊόν είναι ομοιογενές και διακόπτουμε την ομογενοποίηση.
  • Συνεχίζουμε την προσθήκη του συστατικού 9 με απλή ανάδευση μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Προετοιμασία Γ Φάσης: Σε ποτήρι ζέσεως διαλύουμε το συστατικό 11 σε νερό στους 40°C και αναδεύουμε με μιξεράκι μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς ρευστού τζελ. Στην συνέχεια απομακρύνουμε το υλικό από την φωτιά και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου το προσθέτουμε στο κύριο δοχείο Α με ανάδευση.
  • Τέλος προσθέτουμε με ανάδευση το συστατικό 12 μέχρι να ενσωματωθεί  πλήρως. Ελέγχουμε το τελικό προϊόν να είναι λεπτόρρευστο, ομοιογενές, και το pH να βρίσκεται στο εύρος 4.5-5.5, διαφορετικά το ρυθμίζουμε με το κατάλληλο ρυθμιστικό δ/μα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 0,5% άρωμα στην λιπαρή φάση το οποίο θα αφαιρέσετε από την συνολική ποσότητα νερού της φάσης Α.