Νέο Ελάτη Σιβηρίας Αιθέριο Έλαιο

Ελάτη Σιβηρίας Αιθέριο Έλαιο

Βοτανικό Όνομα: Abies Sibirica 

Οικογένεια: Pinaceae 

Προέλευση/Μέρος Φυτού: Βελόνες 

Μέθοδος Εκχύλισης: Απόσταξη με υδρατμούς 

Ιστορία: Η Σιβηρική ελάτη είναι ένα ψηλό κωνοφόρο δέντρο που προέρχεται από τη Ρωσία (Σιβηρία) και τον Καναδά. Αναπτύσσεται σε ύψος περίπου 30-35 μέτρων. Σπάνια ζει πάνω από 200 χρόνια διότι το ξύλο του είναι επιρρεπής σε μυκητιακή φθορά. Εκτός από Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο κορμός του χρησιμοποιείται για την κατασκευή και την παραγωγή επίπλων. Λέγεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το αιθέριο έλαιο για τα οφέλη του στο τριχωτό κεφαλής, διότι ενίσχυε την ανάπτυξη της τρίχας. Επιπλέον, η κατανάλωση τσαγιού από βελόνες Σιβηρικής ελάτης, προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση χάρη στα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C. Το αναζωογονητικό άρωμα του ελαίου προσφέρει χαλαρωτικές ιδιότητες και καταπραΰνει το δέρμα, συνεπώς είναι ιδανικό για εφαρμογές μασάζ. Επιπλέον, η Σιβηρική ελάτη χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό σε αντρικά προϊόντα περιποίησης, σε αρωματικά χώρου κλπ. 

Κύρια συστατικά: οξικό βορνύλιο, καμφένιο, α-πινένιο, 3-καρένιο, β- φελλανδρένιο 

Αρωματικές νότες: πράσινες, ξυλώδη, φρέσκιες 

Χρήσεις: 

  • Μειώνει το άγχος και νευρική ένταση.
  • Εξισορροπεί τα συναισθήματα και αυξάνει τη διάθεση.
  • Αποτοξινώνει, επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Ανακουφίζει από τον πόνο και τους ρευματισμούς.
  • Xαλαρώνει τους μυς. 
  • Βελτιώνει τα αναπνευστικά προβλήματα και ανοίγει τις αναπνευστικές διόδους.
  • Αποτρέπει τις λοιμώξεις, καταπραΰνει τον βήχα, το κρυολόγημα, τη βρογχίτιδα κλπ.
  • Απολυμαίνει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος (ακμή, λιπαρό δέρμα, έκζεμα, δερματίτιδα, πιτυρίδα κλπ).
  • Ιδιότητες: Αντισηπτικό, Αντιβακτηριακό, Αντικαταθλιπτικό, Αντιφλεγμονώδες, Αντιμυκητιακό, Στυπτικό, Αναλγητικό, Αποτοξινωτικό, Αποσυμφορητικό, Απολυμαντικό, Διουρητικό, Αποχρεμπτικό, Διεγερτικό / Τονωτικό 

Προφυλάξεις/Αντενδείξεις: Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και να μην χρησιμοποιείται σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή γαλουχίας. Μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στο δέρμα. 

Μέγιστη δερματική χρήση: Ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου. 

Συνδυάζεται με: Λεβάντα, Λεμόνι, Χαμομήλι, Λιβάνι, Μυρτιά 

Τρόπος φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Ελάτη Σιβηρίας Αιθέριο Έλαιο

  • Κωδικός Προϊόντος: 110192
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 3,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,42€

Διαθέσιμες Επιλογές