Φοινικοπυρηνέλαιο

Φοινικοπυρηνέλαιο

INCI Name: Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Oil

Το φοινικοπυρηνέλαιο προέρχεται από τον πυρήνα/καρπό του φρούτου των φοινικόδεντρων της Αφρικής. Πλούσιο σε τριγλυκερίδια, το έλαιο αποτελείται από περίπου 80% κορεσμένα λιπαρά οξέα  και 20% ακόρεστα λιπαρά οξέα. Συγκεκριμένα η σύνθεση του είναι υψηλή σε λαυρικό, μυριστικό και ελαϊκό Ω9 οξύ. Χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά, και λόγω του κορεσμένου προφίλ του, παραμένει σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες επεξεργασίας και  παρουσιάζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Όντως  μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές σε βκαροτένιο, περιέχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά (βιταμίνη Ε) και βιταμίνη Κ.

Το φοινικοπυρηνέλαιο παρουσιάζει ομοιότητες με το έλαιο καρύδας και χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή σαπουνιών διότι ενισχύει την παραγωγή πλούσιου αφρού και προσθέτει σκληρότητα στις ράβδους σαπουνιών. Επιπλέον το έλαιο προσφέρει ενυδατικά και θρεπτικά οφέλη στο δέρμα. Βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας χάρη στην έντονη αντιοξειδωτική του δραστηριότητα και παράλληλα προσφέρει μαλακτικές ιδιότητες στο δέρμα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας.

Συνιστάται για ενυδατικές και θρεπτικές εφαρμογές του δέρματος, προϊόντα κατά της γήρανσης της επιδερμίδας, για ενσωμάτωση σε παραγωγή σαπουνιών, καταπραϋντικά προϊόντα κλπ.

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Φοινικοπυρηνέλαιο

  • Κωδικός Προϊόντος: 28102869
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 7,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 5,65€

Διαθέσιμες Επιλογές