Μενου
Καλαθι

Pracaxi Λάδι

Pracaxi Λάδι
Νέο
Pracaxi Λάδι

INCI Name:  Pentaclethra Macroloba Seed Oil

Το έλαιο Pracaxi λαμβάνεται μέσω ψυχρής έκθλιψης των σπόρων του φυτού. Ιθαγενής στη Βραζιλία, συναντάται ευρέως σε υγρές τροπικές περιοχές (όπως στις όχθες ποταμών και σε πλημμυρισμένες εκτάσεις). Χρησιμοποιείται ως γιατροσόφι από την παραδοσιακή ιατρική για περιποιήσεις μαλλιών διότι διευκολύνει το styling, αυξάνει τη λάμψη της τρίχας και αποτρέπει την τριχόπτωση. Επιπλέον, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και προάγει τη λεύκανση των πανάδων και δυσχρωμιών.

Το έλαιο Pracaxi αποτελείται από λιπαρά οξέα  εκ των οποίων το ελαϊκό οξύ (Ω9) είναι το σημαντικότερο και συνεπώς αυξάνει τη διείσδυση των ενεργών συστατικών μέσω της κεράτινης στιβάδας. Επιπλέον, το έλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας (όπως βεχενικό και λιγνοκερικό οξύ), σε βήτα καροτένια (προ-βιταμίνη Α), τοκοφερόλες και τοκοτριενόλες (βιταμίνη Ε).

Το έλαιο Pracaxi συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματος και στην ανανέωση των κυττάρων. Αποτρέπει την εμφάνιση ραγάδων και θρέφει σε βάθος επιταχύνοντας έτσι την αναγέννηση της επιδερμίδας. Επιπλέον, σε εφαρμογές μαλλιών σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια της τρίχας  το οποίο αποτρέπει την απώλεια υγρασίας, ελέγχει το φριζάρισμα, αυξάνει τη λάμψη και τέλος αποτρέπει την τριχόπτωση. Κατάλληλο και ως εναλλακτικό σιλικόνης, συνιστάται για εφαρμογές μαλλιών και περιποίησης του δέρματος.

Προτεινόμενη δοσολογία: 1-5% σε κρέμες, γαλακτώματα, λοσιόν και τζελ, 3-7% σε μαλακτικά και προϊόντα περιποίησης μαλλιών, 3-7% σε στερεά σαπούνια και 0,5-5% σε εφαρμογές μακιγιάζ.

Συνθήκες αποθήκευσης: Φυλάσσετε σε ξηρό και δροσερό μέρος, μακριά από παιδιά


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
6,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 5,24€
  • Μή διαθέσιμο: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 11300184

Διαθέσιμες Επιλογές

To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους Όρους χρήσης Cookies