Δροσιστικό γαλάκτωμα το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Περιέχει Φυτική Γλυκερίνη και  Προβιταμίνη Β5 τα οποία εισχωρούν και θρέφουν σε βάθος την επιδερμίδα. Δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος  το οποίο αποτρέπει την  απώλεια υγρασίας. Το γαλάκτωμα βασίζεται σε μη-ιονικούς γαλακτωματοποιητές και προσφέρει πιο ελαφριά υφή η οποία απλώνεται εύκολα και δεν αφήνει λιπαρότητα. Εμπλουτισμένο με φυτικό έλαιο από πράσινο καφέ, εκχύλισμα καφέ και Glycoxanthine, το γαλάκτωμα δρα λιποδιαλυτικά, αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, παρέχει αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει την μικροκυκλοφορία και αποτοξινώνει ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχος. Τέλος, χάρη στο εκχύλισμα Σεντέλας το οποίο προάγει την ανάπτυξη του συνδετικού ιστού και τη σύνθεση κολλαγόνου ελαχιστοποιείται περαιτέρω η εμφάνιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

N

Πρώτη Υλη

100γρ

50γρ

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απ. Νερό

71,7

35,85

 

2

Προβιταμίνη Β5

1

0,5

Ενεργό συστατικό που εισχωρεί και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα. Δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος  και αποτρέπει την περίσσεια απώλεια υγρασίας

3

Φυτική Γλυκερίνη

4

2

Ενυδατικός παράγοντας, επαναφέρει τον δερματικό φραγμό και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας

4

Cogiogum

0,5

0,25

Πηκτικός παράγοντας υδατικής φάσης, προσδίδει σταθερότητα στο προϊόν

ΦΑΣΗ Β

5

Glyceryl Stearate

1,5

0,75

Μη ιονικός συν-γαλακτωματοποιητής, πηκτικός παράγοντας και σταθεροποιητής γαλακτωμάτων

6

Polawax GP 200

3

1,5

Μη ιονικός γαλακτωματοποιητής ο οποίος ενισχύει τον σχηματισμό υγρών κρυστάλλων

7

Cetyl Alcohol

2

1

Πηκτικός παράγοντας, συνεισφέρει στο πήξιμο του προϊόντος

8

Green Coffee Oil

5,5

2,75

Έλαιο πράσινου καφέ πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, παρέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενισχύει την μικροκυκλοφορία, αποτοξινώνει και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

9

Vitamin E

0,8

0,4

Αντιοξειδωτική βιταμίνη

ΦΑΣΗ Γ

9

Σεντέλα Εκχ.

2

1

Προάγει την ανάπτυξη του συνδετικού ιστού ενισχύοντας τη σύνθεση κολλαγόνου. Αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών και ενεργοποιεί  την κυκλοφορία του αίματος. Συνεπώς δρα κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού

10

Καφέ Εκχ.

2

1

Ιδιαίτερα αντιοξειδωτικό, ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία, αποτοξινώνει και δρα κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους

11

Preservative 12

1

0,5

Συντηρητικό για τη προστασία από μικροβιολογική επιμόλυνση του προϊόντος

12

Glycoxanthine

5

2,5

Ενεργό συστατικό που δρα κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους

 

Μέθοδος Παραγωγής:

Στο κύριο δοχείο παραγωγής προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια το συστατικό 2 και 3 και αναδεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

 

Έπειτα, προσθέτουμε το συστατικό 4 στο κύριο δοχείο και αναδεύουμε μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ χωρίς κομπάκια.

 

Θερμαίνουμε την φάση Α στους 75°C και παράλληλα προετοιμάζουμε την φάση Β σε ξεχωριστό δοχείο, την οποία επίσης θερμαίνουμε στην ίδια θερμοκρασία.

 

Προσθέτουμε την φάση Β στο κύριο δοχείο με ομογενοποίηση και απλή ανάδευση. Διατηρούμε την διαδικασία γαλακτωματοποίησης για περίπου 3 με 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα λιπαρά της φάσης Β και το τελικό γαλάκτωμα να είναι ομοιογενές, λείο και γυαλιστερό. Προσοχή, όχι παρατεταμένη ανάδευση για να μην διαταράξουμε την δομή των υγρών κρυστάλλων.

 

Αφήνουμε το γαλάκτωμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα συστατικά της φάσης Γ με απλή ανάδευση μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως στο προϊόν.  Ελέγχουμε το pH να βρίσκεται σε εύρος 5,5 – 6,5, διαφορετικά το ρυθμίζουμε με το κατάλληλο ρυθμιστικό δ/μα.

 

.