Το βούτυρο καριτέ  σε συνδυασμό με το αμυγδαλέλαιο μαλακώνει και ενυδατώνει τα σκασμένα και ταλαιπωρημένα χέρια  ενώ το βαλσαμέλαιο, η προβιταμίνη B5 και το τζελ αλόης  επουλώνουν και αναπλάθουν την επιδερμίδα.

Α) Υδατική Φάση

55γρ Νερό

5γρ Φυτική γλυκερίνη

Β) Λιπαρή φάση

10γρ Βούτυρο Καριτέ

10γρ Αμυγδαλέλαιο

6γρ  Phytocream  γαλακτωματοποιητής

6γρ Cetyl alcohol

3η Φάση

4γρ Βαλσαμέλαιο

2γρ Προβιταμίνη Β5

1γρ Τζελ Αλόης

1γρ Συντηρητικό Preservative 12

15 Σταγόνες Λεμονόχορτο αιθέριο έλαιο

  • Αποστειρώνουμε τα σκεύη και παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.
  • Θερμαίνουμε τις δύο φάσεις  Α και Β σε ξεχωριστά σκεύη στους 70 °C
  • Μόλις η θερμοκρασία μας φτάσει στους 70  °C ρίχνουμε την Β φάση (Λιπαρή) στην Α φάση (Υδατική) και ανακατεύουμε με μιξεράκι.
  • Όταν η θερμοκρασία του γαλακτώματος πέσει κάτω από τους 35°C  προσθέτουμε, το βαλσαμέλαιο, την προβιταμίνη Β5,το τζελ αλόης  και το συντηρητικό.
  • Αρωματίζουμε με 15 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Λεμονόχορτο.
  • Αποθηκεύουμε το προϊόν σε βαζάκι αναγράφοντας την ημερομηνία  παραγωγής, τα συστατικά που χρησιμοποιήσαμε και την ημερομηνία λήξης.