Μενου
Καλαθι

Γλυκάνισος Αστεροειδής Αιθέριο Έλαιο

 Γλυκάνισος Αστεροειδής Αιθέριο Έλαιο
Γλυκάνισος Αστεροειδής Αιθέριο Έλαιο

Βοτανικό όνομα: Illicium Verum

Οικογένεια: Illiciaceae

Προέλευση/ Μέρος φυτού: Σπόροι

Μέθοδος εκχύλισης: Απόσταξη με υδρατμούς

Ιστορία:  Αειθαλές δέντρο ιθαγενής στην Ασία και συγκεκριμένα την Κίνα. Φτάνει περίπου 10,5 μέτρα σε ύψος, έχει λαμπερά πράσινα φύλλα και μικρά κίτρινα λουλούδια που αναπτύσσονται σε αστεροειδούς σχήματος φρούτα τα οποία περιλαμβάνουν καφέ σπόρους. Συλλέγονται λίγο πριν ωριμάσουν, μεταξύ Μάρτιο και Μάιο και μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα ή αποξηραμένα. Ωστόσο, τα φύλλα του φυτού είναι δηλητηριώδη. Το μπαχαρικό αυτό χρησιμοποιείται αιώνες πίσω στην κινεζική ιατρική και είναι γνωστό για να απαλύνει τους μυϊκούς πόνους και να προάγει τον ύπνο. Παραδοσιακά, οι σπόροι μασιούνται μετά από τα γεύματα για να ενισχύσουν την καλή πέψη και να δροσίσουν την αναπνοή. Ο Αστεροειδής Γλυκάνισος χρησιμοποιείται επίσης ως γευστικός παράγοντας σε τρόφιμα, αλκοολούχα ποτά (λικέρ όπως Sambuca και Pastis), στην καπνοβιομηχανία, σε οδοντόκρεμες και καλλυντικά. Συχνά συγχέεται με το απλό γλυκάνισο (Pimpinella Anisum), λόγω ονόματος και αρώματος, ενώ δεν μοιράζονται ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες.

Κύρια συστατικά: Ανηθόλη, Λιμονένιο, Εστραγόλη, Λιναλοόλη, α-πινένιο, β-καρυοφυλλένιο

Αρωματικές νότες: πικάντικες, γλυκάνισου, γλυκόριζας

Χρήσεις:

  • Βελτιώνει την πέψη, ανακουφίζει την αεροφαγία, τον μετεωρισμό, και καταπραΰνει τα έντερα
  • Ηρεμεί, χαλαρώνει, προάγει τον ύπνο και ανεβάζει τη διάθεση
  • Ανοίγει τις αναπνευστικές διόδους, καταπραΰνει τη βρογχίτιδα, την γρίπη, το κρυολόγημα και τον βήχα
  • Μειώνει τους πόνους, καταπραΰνει τις μυϊκές κράμπες και τους ρευματισμούς
  • Ανακουφίζει τους πόνους της εμμηνόρροιας και αυξάνει τη γαλουχία
  • Απολυμαίνει, καταπολεμά τους μικροοργανισμούς

Ιδιότητες: Αναλγητικό, Αντιμικροβιακό, Αντισπασμωδικό, Αντισηπτικό, Αντιμυκητιακό, Αφροδισιακό, Αντιβακτηριακό, Αντιοξειδωτικό, Πεπτικό, Οιστρογόνο, Ηρεμιστικό

Προφυλάξεις/Αντενδείξεις: Να μην χρησιμοποιείται σε περίπτωση εγκυμοσύνης, θηλασμού, γυναικολογικών προβλημάτων, διαβήτη ή αιμορραγικών διαταραχών. Τείνει να επιβραδύνει τα αντανακλαστικά, να αναστέλλει την πήξη του αίματος και να ρυθμίζει τις αναπαραγωγικές ορμόνες. Αποφύγετε τη χρήση σε μικρά παιδιά.

Μέγιστη. Δερματική Χρήση: Περιορισμός 0,2% σε εκπλενόμενα και μη προϊόντα. Ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου.

Συνδυάζεται με: Μανταρίνι, Μέντα, Κέδρο, Τζίντζερ, Δενδρολίβανο, Μάραθο 

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.

1.     Κατεβάστε το φύλλο προδιαγραφών IFRA

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
3,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 2,42€
  • Μή διαθέσιμο: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 11100034

Διαθέσιμες Επιλογές

To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους Όρους χρήσης Cookies