Μενου
Καλαθι

Αγγελική Αιθέριο Έλαιο

 Αγγελική Αιθέριο Έλαιο
Αγγελική Αιθέριο Έλαιο

·        Βοτανικό όνομα: Angelica Archangelica

·        Οικογένεια: Apiaceae

·        Προέλευση/ Μέρος φυτού: Ρίζες / Σπόροι

·        Μέθοδος εκχύλισης: Απόσταξη με υδρατμούς

       Ιστορία :Το φυτό προέρχεται από την Ευρώπη (συγκεκριμένα την Γαλλία και το Βέλγιο), μεγαλώνει σε ύψος περίπου 2 μέτρων και εμφανίζει μπουμπούκια τα οποία ανθίζουν σε κίτρινα / πράσινα λουλούδια. Τόσο από τους σπόρους όσο και τις ρίζες του φυτού μπορεί να παραχθεί το αιθέριο έλαιο. Οι σπόροι παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα ελαίου σε αντίθεση με την ρίζα της οποίας το έλαιο έχει ισχυρότερη οσμή, και συνεπώς είναι πιο ακριβό. Κάποτε αποκαλούμενο "Λάδι των αγγέλων" ή "Ρίζα του Αγίου Πνεύματος", λέγεται ότι το φυτό είναι θεϊκής προέλευσης. Καθώς ανθίζει κατά τη διάρκεια της γιορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ονομάστηκε προς τιμήν του Αγγελική.

·        Κύρια συστατικά: α-φελλανδρίνη, α-πινένιο, λιμονένιο, δ-3-καρένιο

·        Αρωματικές νότες: βοτανικές, πιπεράτες, πράσινες, πικάντικες, μόσχου

·        Xρήσεις:

  • Έχει ψυκτικές ιδιότητες
  • Βελτιώνει την πέψη, καταπραΰνει τα έντερα, ανακουφίζει τη ναυτία
  • Χαλαρώνει, μειώνει το στρες
  • Ενθαρρύνει τα όνειρα και τον διαλογισμό
  • Οι ατμοί ανοίγουν τις αναπνευστικές διόδους
  • Ανακουφίζει από διάφορους πόνους, πχ επώδυνη εμμηνόρροια

·         Ιδιότητες: Τονωτικό, Αντισπασμωδικό, Διουρητικό, Καθαρτικό, Χαλαρωτικό, Ηρεμιστικό

·     Προφυλάξεις/Αντενδείξεις: Το αιθ. έλαιο αγγελικής είναι φωτοτοξικό. Αποφύγετε την έκθεση σε άμεσο ηλιακό φως για αρκετές ώρες μετά την εφαρμογή του στο δέρμα. Η χρήση πριν από υπαίθριες δραστηριότητες δεν συνιστάται, καθώς προσελκύει έντομα. Αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και εάν είστε διαβητικός.

      Μέγιστη. Δερματική ΧρήσηΓια περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου.    

    Συνδυάζεται με: Περγαμόντο, Φασκόμηλο, Πορτοκάλι, Λιβάνι, Πατσουλί, Κέδρο

     Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
20,60€
Χωρίς ΦΠΑ: 16,61€
  • Μή διαθέσιμο: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 11100000

Διαθέσιμες Επιλογές

To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους Όρους χρήσης Cookies