Μενου
Καλαθι

Neem Oil

 Neem Oil
Neem Oil

INCI Name:  Melia Azadirachta Seed Oil

Το έλαιο Neem λαμβάνεται μέσω ψυχρής έκθλιψης των σπόρων του φυτού. Ιθαγενής στην ινδική υποήπειρο και τη νότια Ασία είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Αποτελείται από 80% ακόρεστων λιπαρών οξέων, από τα οποία τα κυριότερα είναι το Λινολεϊκό Οξύ (Ω-6) και το Ολεϊκό Οξύ (Ω-9) που παρέχουν θρεπτικά και καταπραϋντικά οφέλη. Επιπλέον, τα τριγλυκερίδια και τα τριτερπενοειδή (ιδιαίτερα η αζαδιραχτίνη) που εμπεριέχονται στη σύνθεση του, χαρίζουν αντιβακτηριακές, αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και εντομοαπωθητικές ιδιότητες.

Το έλαιο Neem είναι γνωστό ότι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Επιταχύνει την επούλωση της επιδερμίδας (σε περίπτωση ουλών, ερεθισμού, ακμής, δερματικών παθήσεων), παρέχει αντιοξειδωτικά οφέλη λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε, καθώς και αντιφλεγμονώδη / καταπραϋντικά οφέλη χάρη στην περιεκτικότητά του σε φαινολικές ενώσεις.

Συνιστάται για τις μαλακτικές του ιδιότητες, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για το ερεθισμένο δέρμα (από ακμή, επιφανειακά εγκαύματα). Όταν εφαρμοστεί στα μαλλιά, καταπολεμά την τριχόπτωση, την πιτυρίδα και τις ψείρες.

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
4,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 3,23€
  • Μή διαθέσιμο: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 11300008

Διαθέσιμες Επιλογές

To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους Όρους χρήσης Cookies