Λεβάντα Αιθέριο Έλαιο

Λεβάντα Αιθέριο Έλαιο

Βοτανικό όνομα: Lavandula Angustifolia

Οικογένεια: Lamiaceae

Προέλευση/Μέρος φυτού: Ανθοί

Μέθοδος εκχύλισης: Απόσταξη με υδρατμούς

Ιστορία: Αειθαλές φυτό που προέρχεται από τη Μεσόγειο και συνδέεται με τις μωβ εκτάσεις των Προβηγκιανών Άλπεων στη Γαλλία. Αναπτύσσεται σε ύψος περίπου ενός μέτρου και ανθίζει σε λιλά λουλούδια. Θεωρείται ένα από τα πιο χρήσιμα και πολύτιμα αποστάγματα λόγω των θεραπευτικών της ιδιοτήτων.  Το όνομά του φυτού λέγεται ότι προέρχεται από τη λατινική ρίζα «Lavare», που σημαίνει «πλύση». Ως εκ τούτου, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε λουτρά, καλλυντικά, αλλά και αρώματα τύπου "fougere". Έχοντας ισχυρές χαλαρωτικές ιδιότητες, η λεβάντα χρησιμοποιείται σε ζωολογικούς κήπους καθώς ηρεμεί λιοντάρια και τίγρεις. Επιπλέον έχει αναγνωριστεί για τις ιδιότητές της ενάντια σε δηλητηριώδη τσιμπήματα εντόμων.

Κύρια συστατικά: οξικός λιναλυλεστέρας, λιναλοόλη, κουμαρίνη, καρυοφυλλένιο

Αρωματικές νότες: Λουλουδιών, φρέσκιες, βοτανικές, καμφοράς

Χρήσεις:

  • Βελτιώνει την πέψη και καταπραΰνει το εντερικό σύστημα
  • Αποτοξινώνει το σώμα, μειώνει την κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα
  • Ηρεμεί, απομακρύνει το στρες, καταπολεμά την αϋπνία, βελτιώνει τη διάθεση
  • Ανοίγει τις αναπνευστικές διόδους
  • Απολυμαίνει, απωθεί τα έντομα και τις ψείρες
  • Ανακουφίζει κάθε είδους πόνους και κράμπες
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση, θεραπεύει τραύματα, μώλωπες, κοψίματα, εγκαύματα, ουλές και δαγκώματα
  • Φροντίζει το δέρμα, μειώνει την ακμή και την λιπαρότητα
  • Ιδιότητες: Αναλγητικό, Αντιβακτηριακό, Αντιφλεγμονώδες, Αντισηπτικό, Αποσυμφορητικό, Απολυμαντικό, Επουλωτικό, Ηρεμιστικό

Προφυλάξεις/Αντενδείξεις: Κίνδυνος ευαισθητοποίησης του δέρματος. Αποφύγετε τη χρήση σε παιδιά και σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Μέγιστη. Δερματική Χρήση: Κοινή λεβάντα - Δεν επιτρέπεται σε προϊόντα για τα χείλη ή τη στοματική κοιλότητα. Περιορισμός στο 1% σε αποσμητικά και αντιιδρωτικά προϊόντα. Για τις υπόλοιπες εφαρμογές εκπλενόμενες και μη, περιορισμός χρήσης στο 2%. Γαλλική λεβάντα - Περιορισμός στο 33,3% σε προϊόντα για τα χείλη ή τη στοματική κοιλότητα, και 43,3% σε αποσμητικά και αντιιδρωτικά. Χωρίς περιορισμό σε εκπλενόμενες και μη εφαρμογές. Ελληνική λεβάντα - Μη διαθέσιμες πληροφορίες. Χρησιμοποιήστε μικρά ποσοστά. Ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου.

Συνδυάζεται με: Μύρο, Λάιμ, Μανταρίνι, Πορτοκάλι, Γεράνι και Λεμόνι

  1. Κατεβάστε το φύλλο προδιαγραφών IFRA

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Λεβάντα Αιθέριο Έλαιο

  • Κωδικός Προϊόντος: 110146
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 3,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,42€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια, έλαια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, 10ml, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια λεβάντα, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια