Μαϊντανός Αιθέριο Έλαιο

Μαϊντανός Αιθέριο Έλαιο

Βοτανικό όνομα: Carum Petroselinum

Οικογένεια: Apiaceae

Προέλευση/ Μέρος φυτού: Σπόροι

Μέθοδος εκχύλισης: Απόσταξη με υδρατμούς

Ιστορία:  Αρωματικό διετές φυτό, ιθαγενής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Δυτική Ασία. Αναπτύσσεται σε ύψος 1 μέτρου περίπου, με πράσινα τριγωνικά οδοντωτά φύλλα και πράσινο-κίτρινα λουλούδια σαν ομπρέλες. Ευρέως γνωστό από τους αρχαίους Έλληνες, ο μαϊντανός κοσμούσε τους νικητές αθλητές αγώνων αλλά και τους τάφους των νεκρών. Το όνομα του ‘πετροσέλινο’ προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις, πέτρα και σέλινο και πιθανόν να αναφέρεται στην ικανότητα του μαϊντανού να ανακουφίζει τις πέτρες των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Το φυτό χρησιμοποιείται κυρίως ως αρωματική ουσία τροφίμων. Είναι δημοφιλής στη γαλλική κουζίνα για την «Persillade» (μια αρωματική σάλτσα από ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο) και το «Bouquet Garni» (συνδυασμός βοτάνων που μαγειρεύεται με τα υπόλοιπα συστατικά για να δώσει γεύση). Επιπλέον, είναι το κυριότερο συστατικό του «Τabbouleh», μιας Λιβανέζικης σαλάτας. Το αιθέριο έλαιο μαϊντανού χρησιμοποιείται επίσης στα καλλυντικά και στα αρώματα, ειδικά στις αντρικές κολόνιες. Το φυτό είναι πλούσια πηγή φλαβονοειδών και αντιοξειδωτικών, ιδιαίτερα λουτεολίνης, απιγενίνης, φολικού οξέος, βιταμίνης Κ, C και βιταμίνης Α.

Κύρια συστατικά: απιόλη, α/β-πινένιο, λιμονένιο, μυριστικίνη

Αρωματικές νότες: Πράσινες, βοτανικές

Χρήσεις:

  • Απομακρύνει τις τοξίνες, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και προάγει την κυκλοφορία του αίματος
  • Θεραπεύει μύες & αρθρώσεις, προστατεύει από ρευματισμούς & αρθρίτιδα
  • Αποτοξινώνει το συκώτι και απομακρύνει τις πέτρες στα νεφρά
  • Αντιμετωπίζει προβλήματα εμμήνου ρύσεως και κοιλιακές κράμπες
  • Προάγει την έκκριση οιστρογόνων
  • Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία, δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες
  • Προστατεύει από την κυτταρική γήρανση
  • Αντιμετωπίζει πεπτικά προβλήματα (δυσκοιλιότητα, διάρροια, μετεωρισμός, λοίμωξη στομάχου, έλκος και κολικούς, παρέχει φρεσκάδα στην αναπνοή)

Ιδιότητες: Αντιμικροβιακό, Αντιρευματικό, Αντισηπτικό, Στυπτικό, Διουρητικό, Πεπτικό, Αποτοξινωτικό, Υποτασικό, Διεγερτικό, Στομαχικό, Τονωτικό

Προφυλάξεις/Αντενδείξεις: Να μην χρησιμοποιείται σε περίπτωση εγκυμοσύνης η θηλασμού. Αποφύγετε τη χρήση σε μικρά παιδιά.

Μέγιστη. Δερματική Χρήση: Χωρίς περιορισμό χρήσης. Ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου.

Συνδυάζεται με: Τριαντάφυλλο, Άνθος πορτοκαλιού, Tea Tree, Φασκόμηλο

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Μαϊντανός Αιθέριο Έλαιο

  • Κωδικός Προϊόντος: 110190
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 6,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,84€

Διαθέσιμες Επιλογές