Μανταρίνι Αιθέριο Έλαιο

Μανταρίνι Αιθέριο Έλαιο

Βοτανικό όνομα: Citrus Nobilis

Οικογένεια: Rutaceae

Προέλευση/Μέρος φυτού: Φλούδα

Μέθοδος εκχύλισης: Ψυχρή έκθλιψη

Ιστορία: Αειθαλές δέντρο το οποίο προέρχεται από την Ασία και αναπτύσσεται σε ύψος περίπου 3-7,5 μέτρων. Πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ανόργανα στοιχεία, έχει αρωματικά λευκά άνθη και πορτοκαλί  φρούτα. Το όνομά του λέγεται ότι προέρχεται από τους ανώτατους αξιωματούχους της κινεζικής αυτοκρατορίας, τους Μανδαρίνους, λόγω της ομοιότητας του χρώματος της στολής τους με το φρούτο. Κατά τη διάρκεια της κινέζικης πρωτοχρονιάς τα μανταρίνια θεωρούνται παραδοσιακό σύμβολο αφθονίας. Ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικό αλλά επίσης προσφέρονται ως δώρο για καλή τύχη. Επίσης, το αιθέριο έλαιο μανταρινιού χρησιμοποιείται ευρέως ως αρωματικό συστατικό για καλλυντικά, ποτά και τρόφιμα.

Κύρια συστατικά: Λιμονένιο, γ-τερπινένιο, α/β-πινένιο,  β-μυρκένιο

Αρωματικές νότες: Γλυκές, φρέσκιες, εσπεριδοειδών

Χρήσεις:

  • Αποτρέπει τη δημιουργία ραγάδων, ρυτίδων και ουλών, καταπολαμά τις πανάδες
  • Αναζωογονεί και τονώνει το δέρμα, αντιμετωπίζει ακμή και λιπαρότητα
  • Αποτοξινώνει, αυξάνει την κυκλοφορία, μειώνει την κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα
  • Χαλαρώνει, ανακουφίζει από το στρες, την ένταση νεύρων και μυών, ανεβάζει τη διάθεση και προάγει τον ύπνο
  • Ανακουφίζει από τα γαστρεντερικά προβλήματα και ενισχύει το πεπτικό σύστημα
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά τη φλεγμονή

Ιδιότητες: Αντισηπτικό, Αντιφλεγμονώδες, Αντισπασμωδικό, Απολυμαντικό, Πεπτικό, Ηρεμιστικό, Τονωτικό

Προφυλάξεις/Αντενδείξεις: Αποφύγετε την οδήγηση ή οποιαδήποτε ασχολία που απαιτεί πλήρη προσοχή μετά τη χρήση του αιθ. ελαίου. Ελαφρώς φωτοτοξικό, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, επομένως αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως μετά τη χρήση και αποφύγετε σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Μέγιστη. Δερματική Χρήση: Χωρίς περιορισμό χρήσης. Ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου.

Συνδυάζεται με: Λεβάντα, Γκρέιπφρουτ, Περγαμόντο και Πορτοκάλι

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.


  1. Κατεβάστε το φύλλο προδιαγραφών IFRA

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Μανταρίνι Αιθέριο Έλαιο

  • Κωδικός Προϊόντος: 110152
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 3,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,42€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια, έλαια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, 10ml, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια μανταρίνι, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια