Πολυβιταμινούχα ενυδατική και αντιγηραντική κρέμα νυκτός για το πρόσωπο. Χάρη στην φυτική γλυκερίνη και την αλόη προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας  και αυξάνει την ελαστικότητα της. Εμπλουτισμένη με σύμπλεγμα βιταμινών, προσφέρει στην επιδερμίδα τα οφέλη των βιταμινών Β (Β5, Β3, Β1, Β6, Β2, Β12), Ε, C, F και Α. Παρέχει αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης ενισχύει την ενυδάτωση της ανώτατης δερματικής στιβάδας και βοηθά στο να διατηρηθεί το δέρμα υγιές. Ιδανική για αφυδατωμένη/ξηρή επιδερμίδα, σμηγματορροικές φλεγμονές και λοιπές εφαρμογές.

Υλικό

100γρ

50γρ

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απιονισμένο νερό

66,3

33,15

 

2

Αλόη βέρα

0,2

0,1

Πηγή βιταμινών, περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενυδατώνει το δέρμα και αυξάνει την ελαστικότητα του

3

Syner GX

0,2

0,1

Φυσικό πηκτικό από πολυσακχαρίτες για απαλή και λεία υφή

4

Φυτική γλυκερίνη

4

2

Eνυδατικός παράγοντας. Επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα και προστατεύει από την ξηρότητα

ΦΑΣΗ Β

5

BeautyDerm K10

6

3

Ισχυρός γαλακατωματοποιητής, εναλλακτικός του Olivem 1000

6

Rheosol AP

0,5

0,25

Ακρυλικό πολυμερές, δρα σαν συν-γαλακτωματοποιητής και πηκτικός παράγοντας

7

Coconut Oil Fractionated

2

1

Ελαφρύ  λάδι, δεν φράζει τους πόρους της επιδερμίδας αφήνοντάς την απαλή και ενυδατωμένη

8

Vitamin Complex ECF

10

5

Σύμπλεγμα βιταμινών E, C και F, ενεργό συστατικό

9

Βούτυρο κακάο

1

0,5

Πλούσιο σε Βιταμίνες εισχωρεί στο δέρμα, θρέφει, παρέχει αντιοξειδωτική προστασία

10

Αβοκάντο λάδι

2

1

Πλούσιο σε Βιταμίνες , ενυδατώνει σε βάθος, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου παρέχοντας ελαστικότητα και σφριγηλότητα

11

Βιταμίνη Ε

0,8

0,4

Αντιοξειδωτικό για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες

ΦΑΣΗ Γ

12

Vitamin B Complex

5

2,5

Σύμπλεγμα βιταμινών Β, ενεργό συστατικό

13

Vitamin A

1

0,5

Αυξάνει την σφριγηλότητα του δέρματος, μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Φροντίζει για την ανάπλαση της επιδερμίδας μέσω κυτταρικής ανανέωσης

14

Preservative 12

1

0,5

Συντηρητικό για την αποφυγή μόλυνσης του προϊόντος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 















Μέθοδος Παραγωγής

  • Στο κύριο δοχείο παραγωγής προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια το συστατικό 2 με απλή ανάδευση μέχρι να διαλυθεί.
  • Σε ξεχωριστό δοχείο προδιαλύουμε το συστατικό  3 με το συστατικό 4, και όταν έχουμε ένα ομοιογενές πρόμιγμα, προσθέτουμε σε αυτό την υδατική  φάση  με ισχυρή ανάδευση και ομογενοποίηση μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ χωρίς κομπάκια.
  • Σε βοηθητικό δοχείο προσθέτουμε τα συστατικά τις λιπαρής φάσης 5 έως 10. Στην συνέχεια θερμαίνουμε το κύριο δοχείο (υδατική φάση) και το βοηθητικό (λιπαρή φάση)  έως τους 70 -75 βαθμούς.  Προσοχή, να έχουν λιώσει τα λιπαρά, όχι όμως παρατεταμένη θέρμανση! Όταν και οι δύο φάσεις έχουν φτάσει την θερμοκρασία των 75 βαθμών, ρίχνουμε το συστατικό 11 στην λιπαρή φάση με ανάδευση και ξεκινάμε την διαδικασία γαλακτωματοποίησης προσθέτοντας την λιπαρή φάση στην υδατική (κύριο δοχείο) με ομογενοποίηση και πλανητική ανάδευση για 2 λεπτά.
  • Μόλις η κρέμα φτάσει τους 35 βαθμούς, προσθέτουμε ένα ένα τα συστατικά 12 έως 14 με ανάδευση. Ελέγχουμε το pH να βρίσκεται σε εύρος 5,5-6,5.