Τεϊόδεντρο Αιθέριο Έλαιο

Τεϊόδεντρο Αιθέριο Έλαιο

Βοτανικό όνομα: Melaleuca Alternifolia

Οικογένεια: Myrtaceae

Προέλευση/ Μέρος φυτού: Φύλλα

Μέθοδος εκχύλισης: Απόσταξη με υδρατμούς

Ιστορία:

Μικρό δέντρο ιθαγενής στην Αυστραλία το οποίο φτάνει σε ύψος τα 7 μέτρα περίπου. Τα φύλλα του είναι σε σχήμα βελόνας και το δέντρο ανθίζει σε κίτρινα λουλούδια. Περισσότερα από 300 είδη Τεϊόδεντρου υπάρχουν στη φύση. Οι Αβοριγίνες έφτιαχναν μια αλοιφή χρησιμοποιώντας τα φύλλα και την οποίαν εφάρμοζαν τοπικά, για την επούλωση τραυμάτων, εγκοπών, εγκαυμάτων και τσιμπημάτων εντόμων. Επίσης, τα κατανάλωναν αντί για τσάι, εξού και η ονομασία του δέντρου ως «δέντρο τσαγιού» η «Tea Tree». Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, λέγεται ότι ο αυστραλιανός στρατός χρησιμοποίησε το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Τότε το Tea Tree άρχισε να χρησιμοποιείται ως φυσικό εναλλακτικό για τα αντιβιοτικά τοπικής χρήση, καθώς ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό ενάντια στους μύκητες, τα βακτήρια και τα μικρόβια.

Κύρια συστατικά: 4-τερπινεόλη, α/γ-τερπινένιο, 1,8-κινεόλη, α-πινένιο

Αρωματικές νότες: φρέσκιες, βοτανικές, φαρμακευτικές

Xρήσεις:

  • Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, την ιγμορίτιδα, τη βρογχίτιδα, τον πυρετό και τη συμφόρηση
  • Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά τις λοιμώξεις
  • Καταπραΰνει την επιδερμίδα, ανακουφίζει τον ερεθισμό του δέρματος και τις φλεγμονές (καθαρίζει την ακμή, τονώνει το λιπαρό δέρμα, μειώνει την ερυθρότητα και την ευαισθησία, καταπολεμά την ψωρίαση, το έκζεμα, την δερματίτιδα κλπ)
  • Καταπραΰνει τα τσιμπήματα εντόμων και απωθεί τα έντομα
  • Μειώνει τα σημάδια και τις ουλές, διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος

Ιδιότητες: Αντιμικροβιακό, Αντιμυκητιακό, Αντισηπτικό, Αντιφλεγμονώδες, Απολυμαντικό, Αποχρεμπτικό, Εντομοκτόνο, Διεγερτικό

Προφυλάξεις/Αντενδείξεις:

Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ευαισθητοποίηση του δέρματος εάν χρησιμοποιείται επανειλημμένα. Αποφύγετε τη χρήση σε μικρά παιδιά και σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Μέγιστη. Δερματική Χρήση: Χωρίς περιορισμό χρήσης. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου.

Συνδυάζεται με: Πορτοκάλι, Λεμόνι, Ευκάλυπτος και Λεβάντα

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.

  1. Κατεβάστε το φύλλο προδιαγραφών IFRA

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Τεϊόδεντρο Αιθέριο Έλαιο

  • Κωδικός Προϊόντος: 110181
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 2,50€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,02€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια, έλαια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, 10ml, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια τεϊόδεντρο, αιθέριο, έλαιο, αιθέρια