Εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα σώματος εμπλουτισμένο με φυτικά και αιθέρια έλαια. Το εξαιρετικό άρωμα του απομακρύνει τα κουνούπια και αποτρέπει από τα τσιμπήματα. Εμπλουτισμένο με έλαια αντιρόμπα και neem,  προσδίδει άμεση δράση η οποία ενισχύεται από ένα σύμπλεγμα εντομοαπωθητικών αιθέριων ελαίων κιτρονέλλας, βασιλικού, γαρύφαλλου και λεμονόχορτου.  Χάρη στην γλυκερίνη, ενυδατώνει, επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας και καταπραΰνει προσφέροντας άμεση ανακούφιση της επιδερμίδας. Παράλληλα χαρίζει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι κατάλληλο για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος για την πρόληψη τσιμπημάτων.


N

Πρώτη Υλη

100γρ

50γρ

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απ. Νερό

70,7

35,35

 

2

Γλυκερίνη Φυτική

4

2

Ενυδατώνει σε βάθος και επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας

3

Xanthan Gum

0,2

0,1

Πηκτικό υδατικής φάσης από  πολυσακχαρίτες και σταθεροποιητής γαλακτώματος

4

Lecigel

0,1

0,05

Πηκτικό υδατικής φάσης, σταθεροποιεί και ενισχύει την γαλακτωματοποίηση

ΦΑΣΗ B

5

Andiroba Oil

7,5

3,75

Προσφέρει ισχυρή εντομοαπωθητική, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση

6

Neem Oil

1,5

0,75

Είναι φυσικό εντομοαπωθητικό  με αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, αντιμυκητιασικές, παρασιτοκτόνες ιδιότητες

7

Citronella Ess Oil

0,2

0,1

Δρα ως απωθητικό εντόμων, κουνουπιών και είναι καταπραϋντικό σε τσιμπήματα

8

Basil Ess Oil

0,2

0,1

Διαθέτει ισχυρές εντομοαπωθητικές ιδιότητες

9

Clove Ess Oil

0,2

0,1

Εξαιρετικά ισχυρό αντιβακτηριακό, αποτελεσματικό ενάντια σε έντομα

10

Lemongrass  Ess Oil

0,1

0,05

Ισχυρά αντισηπτικό. Χρησιμοποιείται ως απωθητικό εντόμων και παρασιτοκτόνο

11

Αμυγδαλέλαιο

5

2,5

Θρεπτικό λάδι για απαλή επιδερμίδα πλούσιο σε βιταμίνη Ε ιδανικό για την ανάπλαση της επιδερμίδας

12

Fractionnated Coconut Oil

5

2,5

Εξαιρετικά ελαφρύ έλαιο με υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πλούσιο σε βιταμίνες

13

Imwitor Litemuls

3,5

1,75

Γαλακτωματοποιητής σε υγρή μορφή για χρήση εν ψυχρώ σε λεπτόρρευστα γαλακτώματα για σπρέι εφαρμογές

14

Βιταμίνη E

0,8

0,4

Αντιοξειδωτικό, για αποφυγή αλλοίωσης  των ελαίων της λιπαρής φάσης

ΦΑΣΗ Γ

10

Preservative 12

1

0,5

Συντηρητικό για την προστασία από  μικροβιολογικό φορτίο

 

 

 












































Μέθοδος παραγωγής

  • Στο κύριο δοχείο (A) προσθέτουμε το νερό.
  • Σε ξεχωριστό δοχείο ετοιμάζουμε το προδιάλυμα των συστατικών 2 και 3 και όταν έχουμε ένα ομοιογενές πρόμιγμα, προσθέτουμε σε αυτό την υδατική  φάση με ισχυρή ανάδευση και ομογενοποίηση μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ χωρίς κομπάκια.
  • Ακολουθεί η προσθήκη του συστατικού 4 με ομογενοποίηση μέχρι να διαλυθεί πλήρως και να πήξει το τζελ/φάση Α.
  • Σε ξεχωριστό δοχείο ζυγίζουμε όλα τα υλικά της φάσης Β και αναδεύουμε με πλανητική μέχρι την δημιουργία ομοιογενής λιπαρής φάσης.  Στην συνέχεια και υπό δυνατή ανάδευση, ρίχνουμε τα λιπαρά στo κύριο δοχείο (Α). Ξεκινάει η διαδικασία γαλακτωματοποίησης. Διατηρούμε την ισχυρή ανάδευση και ελέγχουμε την γαλακτωματοποίηση για περίπου 5 λεπτά. Ελέγχουμε ότι το προϊόν είναι ομοιογενές και σταματάμε την ομογενοποίηση.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο κύριο δοχείο το συστατικό 10 με απλή ανάδευση μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Τέλος ελέγχουμε το pH να βρίσκεται στο εύρος 5-6, διαφορετικά το ρυθμίζουμε με το κατάλληλο δ/μα.