Σαμπουάν καθημερινής φροντίδας πλούσιο σε μαλακτικά συστατικά, τα οποία διεισδύουν στην τρίχα και επισκευάζουν τις ταλαιπωρημένες άκρες. Η πανθενόλη σε συνδυασμό με την φυτική γλυκερίνη ενυδατώνουν και δημιουργούν ένα φιλμ στην επιφάνεια της τρίχας το οποίο προστατεύει όχι μόνο από την ερεθιστικότητα των επιφανειοδραστικών αλλά και από τις βαφές. Κατάλληλο για αφυδατωμένα μαλλιά και ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής χάρη στο σύμπλεγμα ήπιων επιφανοδραστικών ουσιών από αμινοξέα βρώμης. Το σαμπουάν καθημερινής φροντίδας καταπραΰνει το τριχωτό κεφαλής και αφήνει τα μαλλιά απαλά. Ενισχυμένο με κατιονικό πολυμερές και μαλακτικό από άμυλο πατάτας, βελτιώνει το χτένισμα, ενώ παράλληλα αποκαθιστά την κερατίνη της τρίχας για μαλλιά υγιή, λαμπερά και μεταξένια.

Νο

Υλικό

100g

50g

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απιονισμένο νερό

 26

 13

 

2

Πανθενόλη

0,3

0,1

Διεισδύει στην τρίχα και επισκευάζει τις ταλαιπωρημένες άκρες

3

Φυτική γλυκερίνη

4

2

Eνυδατικός και μαλακτικός παράγοντας ο οποίος φροντίζει τα αφυδατωμένα μαλλιά

ΦΑΣΗ Β

4

Lauroat Surfactant

20

10

Ανιονικό επιφανειοδραστικό από αμινοξέα βρώμης. Έχει ενυδατικές, μαλακτικές, προστατευτικές και  καταπραϋντικές ιδιότητες

5

Άρωμα

0,5

0,25

Προαιρετικό

ΦΑΣΗ Γ

6

Glucotain Care

20

10

Ιδιαίτερα κατάλληλο για αφυδατωμένα μαλλιά. Σε σαμπουάν, παρέχει μαλακτική δράση με αποτέλεσμα να διευκολύνει το χτένισμα τόσο σε υγρά όσο και σε στεγνά μαλλιά.

7

Cocamidopropyl Betain

10

5

Ήπια αμφοτερική επιφανειοδραστική ουσία . Χρησιμοποιείται ως ενισχυτής αφρισμού, ο οποίος, είναι πιο κρεμώδης, πλούσιος και σταθερός στο χρόνο

ΦΑΣΗ Δ

8

Απιονισμένο νερό

10

5

 

9

Polyquaternium-10

0,7

0,4

Κατιονικό πολυμερές το οποίο δρα ως μαλακτικός παράγοντας. Δημιουργεί ένα φιλμ στην τρίχα και επισκευάζει τις άκρες των μαλλιών. Βελτιώνει το χτένισμα, μιας και τα μαλλιά ξεμπλέκονται πιο εύκολα

ΦΑΣΗ E

10

Preservative 12

1

0,5

Συντηρητικό για την αποφυγή μόλυνσης του προϊόντος

11

Symbioquat

2,5

1,25

Ενεργό συστατικό, κατιονικό από άμυλο πατάτας, δρα σαν μαλακτικός παράγοντας. Βοηθά το χτένισμα σε προιόντα μαλλιών

12

Υδρολυμένη Κερατίνη

4

2

Προσφέρει επανορθωτικές ιδιότητες στα ταλαιπωρημένα μαλλιά ενώ παράλληλα βοηθά να αποκατασταθεί η κερατίνη της τρίχας

13

Crothix Liquid

1

0,5

Προαιρετικό για έξτρα πήξιμο του προϊόντος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 









Μέθοδος παραγωγής:

  • Στο κύριο δοχείο (A) προσθέτουμε το νερό. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα συστατικά 2 και 3 με ανάδευση και ελέγχουμε την πλήρη διάλυση τους.
  • Παράλληλα σε βοηθητικό δοχείο Β προσθέτουμε τα συστατικά 4 και 5 και τα αναμιγνύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο κύριο δοχείο (Α) με ανάδευση μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε στο κύριο δοχείο(Α) ένα ένα τα συστατικά 6 και 7 με ανάδευση και ελέγχουμε την πλήρη ενσωμάτωση τους.
  • Σε ξεχωριστό δοχείο διαλύουμε το συστατικό 9 σε νερό (Φάση Δ) στους 40°C και αναδεύουμε με μιξεράκι μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ το οποίο προσθέτουμε στο κύριο δοχείο (Α) με ανάδευση μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Τέλος συνεχίζουμε με την προσθήκη των συστατικών 10 έως 13.