Επανορθωτική μάσκα μαλλιών για συχνή χρήση σε κανονικά και αφυδατωμένα μαλλιά. Πλούσια σε ενυδατικές ουσίες όπως η πανθενόλη και η γλυκερίνη, ευνοεί την κατακράτηση υγρασίας στο εσωτερικό της τρίχας και επισκευάζει τη δομή της προσφέροντας παράλληλα μαλακτικά οφέλη. Η φόρμουλα βασίζεται σε κατιονικό γαλακτωματοποιητή ο οποίος πέραν από μαλακτικές, χαρίζει αντιστατικές ιδιότητες στα μαλλιά. Αποτελείται επίσης από φυτικό βούτυρο αβοκάντο, έλαιο τζοτζόμπα και λιπαρή αλκοόλη τα οποία θρέφουν την τρίχα σε βάθος και διευκολύνουν το ξέμπλεγμα και το χτένισμα. Τέλος, η μάσκα περιέχει δύο ενεργά συστατικά: Α) Tο HyaloOat συνδυάζει την δράση υαλουρονικού οξέος και υδρολημένης πρωτεΐνης βρώμης. Παρέχει μαλακτικές και αντιστατικές ιδιότητες στην τρίχα. Επιπλέον, ενυδατώνει σε βάθος, ενισχύει την κατακράτηση υγρασίας και χαρίζει λάμψη, όγκο και ελαστικότητα στα μαλλιά. Τέλος, επισκευάζει τις ταλαιπωρημένες άκρες και μειώνει την ψαλίδα. Β) Tο AminoSoft Wheat Protein βασισμένο σε παράγωγα πρωτεΐνης σίτου αποτελεί πλούσια πηγή αμινοξέων. Προσφέρει ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες στα μαλλιά. Επιπλέον ξεμπλέκει και επιτρέπει το εύκολο χτένισμα.

Εφαρμόστε μετά το λούσιμο για 5 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Νο

Υλικό

100g

50g

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απιονισμένο νερό

64,8

32,4

2

Πανθενόλη

0,5

0,25

Ισχυρά ενυδατικός παράγοντας ο οποίος επισκευάζει τη δομή της τρίχας και προσφέρει μαλακτικές ιδιότητες

3

Φυτική γλυκερίνη

4

2

Υγραντική και ενυδατική ουσία η οποία έλκει το νερό και επιτρέπει την διατήρηση των επίπεδων υγρασίας στην τρίχα

4

BTMS 225KC

5

2,5

Κατιονικός γαλακτωματοποιητής ο οποίος δρα ως μαλακτικός παράγοντας. Προσφέρει απαλότητα στην τρίχα και βοηθά στο ξέμπλεγμα και το χτένισμα των μαλλιών

ΦΑΣΗ Β

5

Avocadin

1

0,5

Φυτικό βούτυρο, θρέφει την τρίχα και αφήνει τα μαλλιά απαλά

6

Τζοτζόμπα λάδι

1

0,5

Πλούσιο σε θρεπτικούς  παράγοντες, αναδομεί την τρίχα και προσφέρει απαλότητα στα μαλλιά

7

Cetyl Alcohol

7

3,5

Λιπαρή αλκοόλη η οποία προσφέρει μαλακτικά οφέλη στα μαλλιά και πηκτικές ιδιότητες στο προϊόν

ΦΑΣΗ Γ

8

Απιονισμένο νερό

10

5

 

9

Polyquaternium-10

0,7

0,35

Κατιονικό πολυμερές το οποίο δρα ως μαλακτικός παράγοντας. Δημιουργεί ένα φιλμ στην τρίχα και επισκευάζει τις άκρες των μαλλιών. Βελτιώνει το χτένισμα, μιας και τα μαλλιά ξεμπλέκονται πιο εύκολα

ΦΑΣΗ Δ

10

Microcare DB

1

0,5

Συντηρητικό για προστασία από μικροβιακή μόλυνση (Να ελεγχθεί το pH στα όρια 4,5-5,5)

11

Hyalo Oat

3

1,5

Ενεργό συστατικό από υαλουρονικό οξύ και υδρολημένη πρωτεΐνη βρώμης. Παρέχει μαλακτικές και αντιστατικές ιδιότητες στα μαλλιά.

12

AminoSoft Wheat Protein

2

1

Βασισμένο σε παράγωγα πρωτεΐνης σίτου αποτελεί πλούσια πηγή αμινοξέων και προσφέρει ενυδατικές ιδιότητες

 

 

 

 

Μέθοδος Παραγωγής

Στο κύριο δοχείο παραγωγής προσθέτουμε το νερό.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα συστατικά 2 έως 3 με ανάδευση και ελέγχουμε την πλήρη διάλυση τους. Θερμαίνουμε το δοχείο (Α) στους 75°C και ρίχνουμε το συστατικό 4 με ανάδευση ώσπου να διαλυθεί πλήρως.                

Παράλληλα σε βοηθητικό δοχείο Β προσθέτουμε τα συστατικά 5 έως 7 και θερμαίνουμε στους 75°C μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Όταν και οι δύο φάσεις έχουν φτάσει σε θερμοκρασία των 75 βαθμών ξεκινάμε την διαδικασία γαλακτωματοποίησης προσθέτοντας την φάση Β στην φάση Α με ισχυρή ομογενοποίηση.

 

Στην συνέχεια χαμηλώνουμε τις στροφές και συνεχίζουμε την ανάμιξη μέχρι το προϊόν να φτάσει τους 35°C.

 

 Σε ξεχωριστό δοχείο ετοιμάζουμε το προδιάλυμα της φάσης Γ διαλύοντας το συστατικό 9 στο συστατικό 8 στους 40°C και ανακατεύοντας χρησιμοποιώντας μιξεράκι χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ρευστό τζελ το οποίο προσθέτουμε στο κύριο δοχείο.

 

Τέλος συνεχίζουμε με την προσθήκη των συστατικών 10 έως 12 με ανάδευση μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση τους. Ελέγχουμε το pH να βρίσκεται μεταξύ 4,5 και 5 αλλιώς το ρυθμίζουμε με το κατάλληλο ρυθμιστικό διάλυμα.