Γαλάκτωμα σώματος εμπλουτισμένο με φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια που έχουν ισχυρές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Περιέχει  λάδι αντιρόμπα και λάδι neem σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια κιτρονέλλας, βασιλικού, γαρύφαλλου, λεβάντας, λεμονόχορτου, και ευκάλυπτου.  Χάρη στο ιδιαίτερο άρωμα του προστατεύει ενάντια στα τσιμπήματα, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα προσφέροντας αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι κατάλληλο για χρήση τους καλοκαιρινού μήνες στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος για την πρόληψη τσιμπημάτων.

Υλικό

100γρ

50γρ

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απιονισμένο νερό

83

41,5

 

2

Syner GX

0,1

0,05

Φυσικό πηκτικό από πολυσακχαρίτες

3

Φυτική γλυκερίνη

2

1

Eνυδατικός παράγοντας. Επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα και προστατεύει από την ξηρότητα

ΦΑΣΗ Β

4

BeautyDerm K10

3

1,5

Ισχυρός  γαλακατωματοποιητής, εναλλακτικός του Olivem 1000

5

Andiroba Oil

7,5

3,75

Προσφέρει ισχυρή εντομοαπωθητική, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση

6

Neem Oil

1,5

0,75

Είναι φυσικό εντομοαπωθητικό  με αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, αντιμυκητιασικές, παρασιτοκτόνες ιδιότητες

7

Citronella Ess Oil

0,2

0,1

Δρα ως απωθητικό εντόμων, κουνουπιών και είναι καταπραϋντικό σε τσιμπήματα

 8

Basil Ess Oil

0,2

0,1

Διαθέτει ισχυρές εντομοαπωθητικές ιδιότητες

     9

Clove Ess Oil

0,2

0,1

Εξαιρετικά ισχυρό αντιβακτηριακό, αποτελεσματικό ενάντια σε έντομα

    10

Lavender Ess Oil

0,1

0,05

Έχει αντισηπτικές και εντομοαπωθητικές ιδιότητες

    11

Lemongrass  Ess Oil

0,1

0,05

Ισχυρά αντισηπτικό. Χρησιμοποιείται ως απωθητικό εντόμων και παρασιτοκτόνο

    12

Eucalyptus Ess Oil

0,1

0,05

Εντομοαπωθητικό αιθέριο έλαιο με αντισηπτικές ιδιότητες

    13

Βιταμίνη Ε

1

0,5

Αντιοξειδωτικό για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες

ΦΑΣΗ Γ

  14

Preservative 12

1

0,5

Συντηρητικό για την αποφυγή μόλυνσης του προϊόντος

 











































Μέθοδος Παραγωγής

  • Σε κύριο δοχείο Α παραγωγής προσθέτουμε το νερό.
  • Σε ξεχωριστό δοχείο προ διαλύουμε το συστατικό  2 με το συστατικό 3, και όταν έχουμε ένα ομοιογενές πρόμιγμα, προσθέτουμε σε αυτό την υδατική  φάση (Α)  με ισχυρή ανάδευση και ομογενοποίηση μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς τζελ.
  • Σε βοηθητικό δοχείο Β προσθέτουμε τα συστατικά τις λιπαρής φάσης 4 έως 6.
  • Στην συνέχεια θερμαίνουμε το κύριο δοχείο Α (υδατική φάση) και το βοηθητικό δοχείο Β (λιπαρή φάση)  έως τους 70 -75 βαθμούς.  Προσοχή, να έχουν λιώσει τα λιπαρά, όχι όμως παρατεταμένη θέρμανση!
  • Όταν και οι δύο φάσεις έχουν φτάσει την θερμοκρασία των 75 βαθμών, ρίχνουμε στην λιπαρή φάση τα συστατικά 8 έως 13  με ανάδευση.
  • Ξεκινάμε την διαδικασία γαλακτωματοποίησης προσθέτοντας την λιπαρή φάση στην υδατική (κύριο δοχείο) με ομογενοποίηση και πλανητική ανάδευση για 3-5 λεπτά. Στην συνέχεια μειώνουμε την ενέργεια ανάδευσης για να μην καταστρέψουμε την δομή των υγρών κρυστάλλων.
  • Συνεχίζουμε με πλανητική ανάδευση μέχρι το προϊόν να φτάσει τους 35 βαθμούς.
  • Τέλος προσθέτουμε και το συστατικό 14 με ανάδευση. Ελέγχουμε το pH να βρίσκεται σε εύρος 5,5-6,0.