Έξτρα ενυδατική και θρεπτική κρέμα- βούτυρο για ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Η γλυκερίνη, η αλλαντοίνη και η προβιταμίνη Β5 προσφέρουν ισχυρή ενυδάτωση, και επαναφέρουν τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας. Παράλληλα, ο συνδυασμός φυτικών βουτύρων και ελαίων όπως το λάδι καρύδας, το λάδι μακαντάμια, το avocadin, και το βούτυρο καριτέ θρέφουν σε βάθος, αναπλάθουν και επουλώνουν την επιδερμίδα. Επίσης επαναφέρουν την ελαστικότητα του δέρματος το οποίο είναι πιο απαλό και μεταξένιο. Χρησιμοποιείστε την κρέμα εντατικά σε ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα για άμεση φροντίδα.

Υλικό

100γρ

50γρ

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Απιονισμένο νερό

72

36

 

2

Φυτική γλυκερίνη

5

2,5

Χρησιμοποιείται ως ενυδατικός και μαλακτικός παράγοντας. Βοηθά στην διατήρηση ενός υγιούς δέρματος και προστατεύει από την ξηρότητα

3

Αλλαντοινη

0,2

0,1

Διαθέτει ισχυρή ενυδατική δράση και συνεισφέρει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας

4

Προβιταμίνη Β5

0,5

0,25

Παρέχει ενυδατικές ιδιότητες

ΦΑΣΗ Β

5

Rheosol AP

0,8

0,4

Πηκτικός παράγοντας και γαλακτωματοποιητής, αφήνει εξαιρετική υφή στο δέρμα χωρίς ίχνος λιπαρότητας

6

Phytocream 2000

5

2,5

Γαλακτωματοποιητής ο οποίος βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, την μείωση της ξηρότητας και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας

7

Βούτυρο καριτέ

3

1,5

Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, θρέφει και αφήνει το δέρμα βελούδινο και λείο

8

Λάδι καρύδας

2

1,5

Ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και την αφήνει απαλή και μεταξένια

9

Avocadin

3

1,5

Πλούσιο σε Βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά εισχωρεί στο δέρμα, και παρέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

10

Βούτυρο Μακαντάμια

2

1

Πλούσιο σε βιταμίνες  και άλλα θρεπτικά συστατικά αφήνει το δέρμα βελούδινο και λείο. Ιδανικό για τις ώριμες και ξηρές επιδερμίδες

11

Βιταμίνη Ε

0,5

0,25

Αντιοξειδωτικό κατά την οξείδωση των λιπαρών ουσιών

12

Fractionated Coconut Oil

4

2

Είναι εξαιρετικά ελαφρύ, δεν φράζει τους πόρους της επιδερμίδας. Έχει υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες

13

Sunflower Wax

1

0,5

Φυτικό κερί ηλίανθου, δίνει ιξώδες στην κρέμα

ΦΑΣΗ Γ

14

Preservative 12

1

0,5

Συντηρητικό για την προστασία του προϊόντος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 















 


Μέθοδος Παραγωγής

  • Σε κύριο δοχείο Α παραγωγής προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια τα συστατικά 2 έως 4 με απλή ανάδευση μέχρι να διαλυθούν. Έπειτα  θερμαίνουμε την φάση Α στους 75 βαθμούς.
  • Παράλληλα, σε βοηθητικό δοχείο προσθέτουμε την φάση Β και την θερμαίνουμε στους 75 βαθμούς με ανάδευση μέχρι να λιώσουν τα βούτυρα. Προσοχή όχι σε παρατεταμένη θέρμανση!
  • Στην συνέχεια ξεκινάμε την διαδικασία γαλακτωματοποίησης προσθέτοντας την φάση Β στην φάση Α (κύριο δοχείο) με ομογενοποίηση και πλανητική ανάδευση. Μόλις η κρέμα φτάσει σε θερμοκρασία 35 βαθμών προσθέτουμε το συστατικό 14 με απλή ανάδευση μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση του. Ελέγχουμε το pH του προϊόντος να βρίσκετε σε εύρος 5,5-7, αλλιώς το ρυθμίζουμε  με το κατάλληλο διάλυμα.
  • Προαιρετικά εμπλουτίζουμε την κρέμα με το άρωμα της αρεσκείας μας.