Για ώριμες επιδερμίδες που χρειάζονται αρκετή ενυδάτωση

Τα φυτικά έλαια και βούτυρα  που έχουμε επιλέξει σε αυτή την συνταγή προσφέρουν  όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται μία ώριμη και αφυδατωμένη επιδερμίδα.

Το υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με τα εκχυλίσματα φρούτων ενυδατώνουν την επιδερμίδα δίνοντας της απαλότητα, ελαστικότητα και σφριγηλότητα. 

 

Α) Υδατική Φάση

31.5γρ Νερό

1γρ Φυτική Γλυκερίνη

 

B) Στη λιπαρή φάση

3γρ  Αβοκάντο

3γρ  Δαμάσκηνό*

2γρ  Τζοτζόμπα

1γρ Νυχτολούλουδο

1γρ  Άγριο τριαντάφυλλο

1γρ βούτυρο κακάο

0.5γρ Βούτυρο macadamia

4γρ Phytocream

1 γρ  Cetyl Alcohol

 

Γ) 3η Φάση

4γρ Υαλουρονικό οξύ (έτοιμο προϊόν διάλυμα 1% σε νερό)

0.5γρ Εκχύλισμα Μάνγκο

0.5γρ Εκχύλισμα Μήλο

0.5γρ Εκχύλισμα Βερύκοκο 

0.5 γρ Βιταμίνη Ε

0.5γρ Preservative 12

3 σταγόνες Πλουμέρια Frangipani Αbsolute

 

* Το έλαιο από δαμάσκηνο έχει απαλό άρωμα πικραμύγδαλου το οποίο αρωματίζει το τελικό προϊόν

Η διαδικασία

  • Αποστειρώνουμε τα σκεύη μας και παιρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.
  • Θερμαίνουμε τις δύο φάσεις  Α και Β σε ξεχωριστά σκεύη στους 70 °C
  • Μόλις η θερμοκρασία μας φτάσει στους 70  °C ρίχνουμε την Β φάση (Λιπαρή) στην Α φάση (Υδατική) και ανακατεύουμε με μιξεράκι.
  • Όταν η θερμοκρασία του γαλακτώματος πέσει κάτω απο τους 35°C  προσθέτουμε το υαλουρονικό οξύ, τα εκχυλίσματα, την βιταμίνη Ε και το συντηρητικό.
  • Αρωματίζουμε την κρέμα με το πραγματικά μοναδικό Plumeria Frangipani Αbsolut. Το άρωμα του είναι από τα ωραιότερα στον κόσμο. Δίνει αξία στο τελικό προϊόν ενώ 2 με 3 σταγόνες του αρκούν
  • Αποθηκεύουμε το προϊόν σε βαζάκι των 50 ml αναγράφοντας την ημερομηνία  παραγωγής, τα συστατικά που χρησιμοποιήσαμε και την ημερομηνία λήξης.