Τα φυτικά έλαια που έχουμε επιλέξει  σε αυτή την συνταγή  προσφέρουν υψηλή αντιγηραντική  προστασία. Χρησιμοποιούμε το έλαιο από ρόδι ως βασικό συστατικό στην λιπαρή φάση αφού προσφέρει:

  • Καταπραϋντική και ενυδατική ανακούφιση.
  • Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και αναζωογονεί το δέρμα.
  • Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου.

Το ελιξίριο από σαλιγκάρι  σε συνδυασμό με το φυτικό κολλαγόνο  και  τα εκχυλίσματα φρούτων επουλώνουν, λειαίνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα δίνοντας της την απαραίτητη τροφή.  

52.5 γρ

Α)Υδατική Φάση

32γρ      Νερό

0.5γρ     Γλυκερίνη

 

Β)Λιπαρή Φάση

5γρ        Έλαιο από Ρόδι

2γρ        Τζοζτόμπα Λάδι

1γρ        Άγριο Τριαντάφυλλο Λάδι

1γρ        Νυχτολούλουδο Λάδι

0.5γρ     Σταφυλέλαιο

1γρ        Monoi de Tahiti βούτυρο

4γρ        Phytocream

1γρ        Cetyl alcohol

 

3η Φάση κάτω των 35C

0.5γρ    Βατόμουρο εκχύλισμα

0.5γρ    Μάνγκο εκχύλισμα

0.5γρ    Μήλο εκχύλισμα

1.5γρ    Σαλιγκάρι ελιξίριο

0.5γρ    Φυτικό Κολλαγόνο  

0.5γρ    Βιταμίνη Ε 

0.5γρ    Preservative 12 Συντηρητικό

6 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Γιασεμί

4 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Πλουμέρια Frangipani

  • Αποστειρώνουμε τα σκεύη μας και παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.
  • Θερμαίνουμε τις δύο φάσεις  Α και Β σε ξεχωριστά σκεύη στους 70 °C
  • Μόλις η θερμοκρασία μας φτάσει στους 70  °C ρίχνουμε την Β φάση (Λιπαρή) στην Α φάση (Υδατική) και ανακατεύουμε με μιξεράκι.
  • Όταν η θερμοκρασία του γαλακτώματος πέσει κάτω από τους 35°C  προσθέτουμε, τα εκχυλίσματα φρούτων, το ελιξίριο από σαλιγκάρι, το φυτικό κολλαγόνο, την  βιταμίνη Ε,  και το συντηρητικό.
  • Αρωματίζουμε με 6 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Γιασεμί και 4 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Πλουμέρια Frangipani.
  • Αποθηκεύουμε το προϊόν σε βαζάκι των 50ml αναγράφοντας την ημερομηνία  παραγωγής, τα συστατικά που χρησιμοποιήσαμε και την ημερομηνία λήξης.