Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποιούμε το Potassium Alum Powder το οποίο προσφέρει φυσική αντιιδρωτική προστασία καθώς επίσης έχει καταπραϋντικές, αποσμητικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Α Φάση

40γρ Νερό

0.4γρ Γόμα Ξανθάνης

B Φάση

5γρ Potassium Alum Powder

2γρ Ανθόνερο Αμαμελίδας

1γρ Ανθόνερο Αγγούρι.

Γ Φάση

5γρ Αλόη βέρα τζέλ

0.5γρ Καστορέλαιο

0.5γρ Fractionated Coconut oil Λάδι

0.5γρ Preservative 12

6 Σταγόνες Λεβάντα Αιθέριο Έλαιο

3 Σταγόνες Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο

3 Δενδρολίβανο Αιθέριο Έλαιο

  • Σε αποστειρωμένο δοχείο προσθέτουμε το νερό και θερμαίνουμε έως τους 40οC
  • Απομακρύνουμε το δοχείο από την φωτιά και προσθέτουμε την  γόμα ξανθάνης ανακατεύοντας καλά με μιξεράκι μέχρι να δημιουργηθεί το τζελ μας.
  • Μόλις είναι έτοιμο το τζέλ προσθέτουμε τα υλικά της Β φάσης αναδεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί το Potassium Alum Powder.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά της Γ φάσης και αποθηκεύουμε το υλικό μας σε πλαστικό δοχείο roll on 50ml αναγράφοντας τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε, την ημερομηνία παραγωγής και την ημερομηνία λήξης.

 

Βιβλιογραφία: Arom/tic