Aπολεπιστικό χειλιών, προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση και προστασία, κάνοντας τα χείλη λεία και απαλά. Για όλες τις εποχές και ειδικά για τον χειμώνα που δημιουργούνται γραμμές και τα χείλη φαίνονται σκασμένα και ξηρά. Πρέπει λοιπόν να τα φροντίζουμε, πόσο μάλλον αν προτιμάμε ματ κραγιόν τα οποία έχουν την τάση να τα ξηραίνουν περισσότερο. Απομακρύνετε λοιπόν τα νεκρά κύτταρα και αποκτήστε χείλη για φίλημα.

Ν°

Υλικό

100γρ

50γρ

Δράση

ΦΑΣΗ Α

1

Καστορέλαιο

62,65

31,325

Πλούσιο σε Ω9 λιπαρά οξέα, είναι θρεπτικό και ιδιαίτερα ενυδατικό λάδι. Δίνει φυσική λάμψη στα χείλη και παρέχει θρέψη και βελτίωση της εμφάνισης τους

2

Σησαμέλαιο

13

6,5

Πλούσιο σε Βιταμίνη Ε, ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα. Χάρη στα λιπαρά οξέα που περιέχει μαλακώνει και θρέφει

3

Βερικοκέλαιο

3

1,5

Περιέχει ολεικό και λινολεικό οξύ και προσφέρει ενυδάτωση και ανάπλαση του δέρματος

4

Λάδι καρύδας

3

1,5

Για ενυδάτωση και θρέψη των  χειλιών

5

Λάδι Φράουλας

1,5

2,25

Πλούσιο σε Βιταμίνη C. Παρέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

6

Φυσικό πηκτικό

4

2

Φυσικό πηκτικό λαδιών

ΦΑΣΗ Β

7

Βιταμίνη Ε

0,5

0,25

Αντιοξειδωτικό για προστασία της λιπαρής φάσης από την οξείδωση

8

Άρωμα Τροφίμου Φράουλα

1

0,5

Άρωμα τροφίμου κατάλληλο για να χαρίσει ευχάριστη μυρωδιά σε προϊόντα χειλιών

9

Φράουλα Κουκούτσι τριμμένο

2

1

Ιδανικό για προϊόντα ήπιας απολέπισης

10

Άσπρη Ζάχαρη

8

4

Ιδανική για ήπια προς μέτρια απολέπιση χειλιών. 

11

Mica Frosty Rose Petals

0.25

0,125

Mica χρωστική για να χαρίσει λάμψη και χρώμα στο τελικό προϊόν. Προαιρετικό υλικό

Μέθοδος παραγωγής

Στο κύριο δοχείο προσθέτουμε τα συστατικά Ν1 έως Ν6. Αναδεύουμε και θερμαίνουμε την φάση Α μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 80 βαθμών. Η φάση Α πρέπει να γίνει διαυγή και το συστατικό Ν7 να έχει διαλυθεί. Προσοχή, όχι παρατεταμένη θέρμανση. Αφαιρούμε από την φωτιά μόλις φτάσει θερμοκρασία.

Στην συνέχεια, διακόπτουμε την θέρμανση και ρίχνουμε τα συστατικά 7, 8  και 12 με ήπια  ανάδευση. Έπειτα ομογενοποιούμε το μίγμα για ένα λεπτό και στην συνέχεια αφήνουμε το προϊόν να ψυχθεί. Το προϊόν αρχίζει σιγά σιγά να πήζει και ταυτόχρονα να θολώνει. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μέχρι το μίγμα μας να ψυχθεί τελείως αναδεύουμε το υλικό για να το βοηθήσουμε να πάρει το τελικό του ιξώδες. Τέλος, όταν το προϊόν έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έχει αποκτήσει τελικό ιξώδες, προσθέτουμε με πλανητική ανάδευση  τα συστατικά 9 και 10 έως  και ελέγχουμε την σωστή ομογενοποίηση του προϊόντος.