Νέο Καριτέ Λάδι

Καριτέ Λάδι

INCI Name: Butyrospermum Parkii (Shea) Nut Oil

Το έλαιο καριτέ είναι το υγρό κλάσμα που λαμβάνεται μέσω ψυχρής έκθλιψης των καρπών του δέντρου. Ιθαγενής στην Κεντρική Αφρική, είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες και βιταμίνες (A, E & F). Αποτελείται κυρίως από στεατικό, ελαϊκό (Ω9) και λινελαϊκό (Ω6) οξύ, τα οποία αποτρέπουν την επιδερμική απώλεια υγρασίας, αποκαθιστούν την υδρολιπιδική μεμβράνη του δέρματος και θρέφουν ακόμα και τους πιο αφυδατωμένους τύπους μαλλιών, δέρματος και νυχιών. Το έλαιο καριτέ περιέχει επίσης τριτερπένια τα οποία προσφέρουν αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντικά οφέλη. Παράλληλα, οι φυτοστερόλες και η βιταμίνη Ε χαρίζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ιδιότητες απορρόφησης ακτίνων UVB. Γνωστό για τις καταπραϋντικές, επουλωτικές και αναγεννητικές του ιδιότητες, το έλαιο καριτέ χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα για την πρόληψη του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος, για την ανακούφιση από εγκαύματα και καταπράυνση διαφόρων δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα και η δερματίτιδα. Ομοίως, σε εφαρμογές μαλλιών, το έλαιο καριτέ θρέφει την τρίχα σε βάθος και περιποιείται το τριχωτό της κεφαλής. 

Ιδανικά κατάλληλο για την ενυδάτωση, περιποίηση, και επούλωση του δέρματος, για την φροντίδα των μαλλιών, μαλακτικά προϊόντα, αντηλιακές εφαρμογές, αντιφλεγμονώδη προϊόντα κλπ.

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Καριτέ Λάδι

  • Κωδικός Προϊόντος: 28102870
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 7,50€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 6,05€

Διαθέσιμες Επιλογές