Μενου
Καλαθι

Επιφανειοδραστικά

Επιφανειοδραστικά

Τα επιφανειοδραστικά είναι συστατικά τα οποία σταθεροποιούν μίγματα ελαίου και νερού μειώνοντας την επιφανειακή τάση στη διεπαφή. Γνωστά και ως αμφίφυλες ουσίες, αποτελούνται από μια μακριά υδρόφοβη μη πολική αλυσίδα/ουρά και από μια υδρόφιλη πολική κεφαλή. Ανάλογα με το φορτίο της κεφαλής του, το επιφανειοδραστικό εντάσσεται σε μία από τις ακόλουθες υποκατηγορίες: Ανιονικό, Κατιονικό, Αμφοτερικό και Μη Ιονικό.

  • Τα ανιονικά επιφανειοδραστικά έχουν αρνητικό φορτίο στην κεφαλή τους και χρησιμοποιούνται για τις εξαιρετικά καθαριστικές και αφριστικές τους ιδιότητες. Όντως ερεθιστικές για το δέρμα, συνδυάζονται συνήθως με μη ιονικές και αμφοτερικές επιφανειοδραστικές ουσίες.
  • Τα κατιονικά επιφανειοδραστικά έχουν θετικό φορτίο στην κεφαλή τους και χρησιμοποιούνται κυρίως για τις μαλακτικές τους ιδιότητες. Έλκονται ηλεκτροστατικά στα μαλλιά και το δέρμα, αντέχουν συνεπώς στο ξέβγαλμα. Ασύμβατα με τα ανιονικά επιφανειοδραστικά, η δημιουργία προϊόντος με καθαριστικές και συγχρόνως μαλακτικές ιδιότητες αποτελεί πρόκληση.
  • Τα αμφοτερικά επιφανειοδραστικά, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται έχουν είτε αρνητικό, είτε θετικό φορτίο στην κεφαλή τους. Χρησιμοποιούνται ως δευτερογενείς επιφανειοδραστικές ουσίες διότι η καθαριστική τους δυνατότητα είναι πιο ήπια σε σχέση με των ανιονικών επιφανειοδραστικών. Παρόλα αυτά ενισχύουν τον αφρισμό, μειώνουν τον ερεθισμό και προσφέρουν μαλακτικά οφέλη.
  • Τα μη ιονικά επιφανειοδραστικά δεν περιέχουν κάποιο φορτίο στην κεφαλή τους. Χρησιμοποιούνται συχνότερα ως γαλακτωματοποιητές και διαλυτοποιητές. Παράλληλα, μπορούν επίσης να μειώσουν τον ερεθισμό, να ενισχύσουν τον αφρισμό και να προσφέρουν ήπιες καθαριστικές ιδιότητες.

  • Σε υγρή, πάστα ή στερεά μορφή, τα επιφανειοδραστικά ενδέχεται να χρειάζονται θέρμανση πριν από τη χρήση. Ανακαλύψτε την πλούσια γκάμα μας και παρασκευάσετε τα δικά σας καθαριστικά καλλυντικά προϊόντα.
INCI NAME: Cocoyl Methyl GlucamideMη ιονικό επιφανειοδραστικό με καλή καθαριστική ικανότητα για τα μαλλιά και το δέρμα που προσφέρει ευχάριστη και ήπια μαλακτική δράση. Κατάλληλο σε κρεμώδη και πλούσια καθαριστικά προϊόντα (αφρόλουτρα, σαπούνια χεριών, καθαριστικά προσώπου) για απόλυτη φροντίδα. ..
2,50€ Χωρίς ΦΠΑ:2,02€
INCI NAME: Lauroyl/Myristoyl Methyl GlucamideΉπιο, μη ιονικό επιφανειοδραστικό με καλή καθαριστική ικανότητα για την περιποίηση των μαλλιών και του δέρματος. Δείχνει μεγάλη ευελιξία εφαρμογής τόσο σε αφρόλουτρα, σαμπουάν, καθαριστικά προσώπου, υγρά σαπούνια, καθώς και σε εφαρμογές ξυρίσματος,..
2,50€ Χωρίς ΦΠΑ:2,02€
INCI; Coco-Glucoside (and) Glyceryl OleateΤο Lamesoft PO 65 είναι πιστοποιημένο επιφανειοδραστικό φυτικής προέλευσης. Χρησιμοποιείται κυρίως σε ήπια καθαριστικά προϊόντα για την ενίσχυση του φιλμ λιπιδίων της επιδερμίδας. Επίσης, έχει πηκτικές ιδιότητες σε καλλυντικά προϊόντα καθαρισμού όπω..
2,50€ Χωρίς ΦΠΑ:2,02€
INCI: Sodium Lauroyl oat amino acidsΑνιονικό επιφανειοδραστικό που προέρχεται από αμινοξέα βρώμης. Τα προϊόντα με βάση τη βρώμη έχουν ενυδατικές, μαλακτικές, προστατευτικές και  καταπραϋντικές ιδιότητες και ρυθμίζουν το pH του δέρματος. Ιδανικό για τον καθαρισμό της ευαίσθητης  επιδερμ..
14,00€ Χωρίς ΦΠΑ:11,29€
Το SLS η Sodium Lauryl Sulfate είναι ανιονικού τύπου επιφανειοδραστικό. Η πρωταρχική του χρήση είναι οι καθαριστικές του ιδιότητες. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικός αφριστικός παράγοντας. Είναι φυσικής προέλευσης και παρουσιάζεται σε μορφή λευκής σκόνης. Χρησιμοποιείται ως έχει σε στερεά προϊόντα ό..
3,50€ Χωρίς ΦΠΑ:2,82€
ΙΝCI:Cocamidopropyl BetaineTο Cocamidopropyl Betaine χρησιμοποιείται ως πολύ ήπια αμφοτερική επιφανειοδραστική ουσία σε προϊόντα για τον καθαρισμό του δέρματος και των μαλλιών, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, υγρά σαπούνια κλπ… Χρησιμοποιείται ως ενισχυτής αφρισμού, ο οποίος, είναι πιο κρεμώδης, πλού..
4,00€ Χωρίς ΦΠΑ:3,23€
Το Coco-Glucoside είναι ένα μη ιονικό επιφανειοδραστικό, κατάλληλο για ήπιο καθαρισμό, το οποίο παρέχει πλούσιο αφρό. Αποτελείται από 100% φυσική πηγή πρώτων υλών και είναι κατάλληλο για χρήση ως κύριο τασιενεργό ή συν-τασιενεργό σε καλλυντικά σκευάσματα καθαρισμού. Προσφέρει συνεργιστική δράση με ά..
5,00€ Χωρίς ΦΠΑ:4,03€
Εμφάνιση 1 έως 7 από 7 (1 Σελ.)
To site χρησιμοποιεί cookies. Επιλέγοντας “Αποδοχή”, σημαίνει ότι συμφωνείτε με την χρήση των cookies όπως αναγράφεται στους Όρους χρήσης Cookies